Sport

Komentari 6

De Rossi se maskirao u starca i navijao s navijačima na tribini

De Rossi se maskirao u starca i navijao s navijačima na tribini

Osjećam potrebu vratiti se obitelji, posebno mi nedostaje dijete. Svi su me pokušali razuvjeriti, rekao je Daniele De Rossi nakon što se umirovio, a ovaj put je ispunio svoju najveću želju...

Cijeli život slušao je gromoglasno navijanje svojih navijača i oduvijek se pitao kako je to biti na tribini za vrijeme gradskog derbija i navijati protiv mrskog rivala. Ovaj put je napokon ispunio svoju želju.

Daniele De Rossi je godinama bio vođa i lider Rome uz Francesca Tottija. Rimski simboli požrtvovnosti i vjernosti, igrači koji u najboljim godinama karijere nisu htjeli napustiti Olimpico. Jedan od onih koje navijači obožavaju, za koje bi život dali.

Tek u 35. godini života, kada je bio svjestan da ne može Romi pružiti samo ono najbolje, odlučio je ispuniti svoju želju, a to je igrati za Bocu Juniors na legendarnoj La Bombonieri. Plakao je kao kišna godina na posljednjoj utakmici za svoju najdražu 'vučicu' jer joj nije ispunio najveću želju, a to je osvajanje prvenstva.

Serie A - Roma vs Lazio

Njegova era u Argentini nije potrajala baš dugo. Odigrao je za Bocu samo pet utakmica, proveo u Buenos Airesu pet mjeseci i tada je shvatio da ne može bez svog Rima i obitelji te se umirovio.

- Osjećam potrebu vratiti se obitelji, posebno mi nedostaje dijete. Svi su me pokušali razuvjeriti, ali donio sam odluku koju neću promijeniti. Ovdje ostavljam dio svog srca, nitko ne zna što znači nositi dres Boce - rekao je nakon umirovljenja.

Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Porto v AS Roma

Nakon nešto više od 20 godina, Daniele ima hrpu slobodnog vremena. Neki igrači posvete se privatnom biznisu, neki igraju golf po cijele dane i uživaju u blagodatima života, a neki jednostavno i nakon umirovljenja žive za svoj klub. E pa De Rossi je taj tip čovjeka. Njegova Roma je u nedjelju remizirala s Lazijom u najvećem talijanskom derbiju, a legendarni veznjak je za svoju momčad navijao s tribina!

Oduvijek je govorio da mu je san navijati za 'vučicu' s najvatrenijim navijačima, ali naravno nije to tako jednostavno. Htio je proći nezapaženo pa se odlučio maskirati u starca. Otišao je na mjesto gdje su najžešći navijači Rome i s njima cijelu utakmicu navijao za Romu protiv mrskog rivala Lazija.

Dan nakon utakmice objavio je i reportažu kako su izgledale pripreme za utakmicu, a nevjerojatno je da nitko od navijača nije skužio da je kraj njih stajao i navijao veliki Daniele De Rossi. On je svoju želju ispunio i to bez da ga je itko služio...

 

Najčitaniji članci