Obavijesti

Sport

Komentari 4

Debakl hrvatskog trenera u EL: Šahtar primio sedam golova!

Debakl hrvatskog trenera u EL: Šahtar primio sedam golova!

Ostane li vjerna tradiciji, Sevilla će ponovno biti pobjednik Europske lige. Naime, svaki put kad bi prošla u četvrtfinale, Sevilla je završila s pobjedničkim peharom u rukama, a to se dogodilo u četiri navrata (2014., 2015., 2016. i 2020.)

VIDEO

Nogometaši nizozemskog Feyenoorda postali suvlasnici najuvjerljivije pobjede u povijesti Europske lige koje je u današnjem formatu zaživjelo 2009., svladavši ukrajinski Šahtar sa 7-1 pred svojim navijačima u uzvratnom dvoboju osmine finala.

Momčad pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Jovičevića već je na poluvremenu zaostajala za tri pogotka na legendarnom "De Kuipu" u Rotterdamu, ali se potpuno raspala u prvom dijelu drugog poluvremena, kad su im Nizozemci u razmaku od sedam minuta zabili još tri gola.

Meksikanac Santiago Gimenez je već u 9. minuti po prvi put svladao gostujućeg vratara Trubina, da bi do kraja poluvremena dvaput mrežu zatresao kapetan Feyenoorda Turčin Orkun Kokču, u 24. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora, a u 38. minuti iz kaznenog udarca. Potom je dva pogotka postigao Marokanac Oussama Idrissi, prvog u 49., a drugog u 60. minuti.

Europa League - Round of 16 - Second Leg - Feyenoord v Shakhtar Donetsk Europa League - Round of 16 - Second Leg - Feyenoord v Shakhtar Donetsk

Za 6-0 strijelac je u 64. minuti bio Iranac Alireza Jahanbakhsh, a za 7-0 se pobrinuo Brazilac Danilo Pereira u 67. minuti. Poraz ukrajinske momčadi, za koju je drugo poluvrijeme odigrao Varaždinac Neven Đurasek, ublažio je u Venezuelanac Kevin Kelsy u 87. minuti.

Sevilla je u Istanbulu obranila prednost od 2-0 iz prve utakmice. Fenerbahče je pobijedio, ali je postigao samo jedan pogodak, što nije bilo dovoljno za preokret rezultata iz prvog dvoboja. Strijelac je bio Ener Valencia u 41. minuti iz kaznenog udarca.

Europa League - Round of 16 - Second Leg - Fenerbahce v Sevilla

Ivan Rakitić je u ulozi kapetana vodio andaluzijsku momčad do 83. minute.

Ostane li vjerna tradiciji, Sevilla će ponovno biti pobjednik Europske lige. Naime, svaki put kad bi prošla u četvrtfinale, Sevilla je završila s pobjedničkim peharom u rukama, a to se dogodilo u četiri navrata (2014., 2015., 2016. i 2020.). 

Manchester United je u Sevilli bez problema obranio prednost od 4-1 iz prvog dvoboja s Betisom, a za novu pobjedu momčadi Erika ten Haga pobrinuo se Marcus Rashford preciznim i snažnim udarcem sa 25 metara u 56. minuti.

Europa League - Round of 16 - Second Leg - Real Betis v Manchester United

Juventus je slavio sa 2-0 na gostovanju u Freiburgu za ukupnih 3-0 protiv njemačke momčadi. Dušan Vlahović je u završnici prvog poluvremena realizirao kazneni udarac, a pritom je domaća momčad ostala i s igračem manje, jer je Gulde dobio drugi žuti karton zbog igranja rukom. Za konačnih 2-0 strijelac je bio Federico Chiesa u petoj minuti sučevog dodatka na kraju utakmice.

Rezultati:

  • Fenerbahče - Sevilla 1-0 (1-2)
  • Feyenoord - Šahtar 7-1 (8-2)
  • Betis - Manchester United 0-1 (1-5)
  • Freiburg - Juventus 0-2 (0-3)

Konferencijska liga 

Nogometaši talijanske Fiorentine i poljskog Lecha iz Poznanja izborili su plasman u četvrtfinale Konferencijske lige.

Fiorentina je na gostovanju u Sivasu pobijedila turski Sivasspor sa 4-1 potvrdivši 1-0 pobjedu iz Firenze.

Turski sastav je poveo u 35. minuti golom Erdogana Yesilyurta, no "Viole" su uzvratile sa četiri gola u nizu. U 44. minuti je izjednačio Artur Cabral, da bi u drugom dijelu golove zabili Artur Cabral (44), Nikola Milenković (62), Dimitros Goutas (78-ag) i Gaetano Castrovilli (90).

Domaći sastav je od 81. minute igrao bez isključenog Hakana Arslana. Hrvatski nogometaš Josip Brekalo nije nastupio za Fiorentinu.

Četvrtfinale je s dvije sigurne pobjede izborio i poljski Lech protiv švedskog Djurgardensa.

Poljaci su na svom terenu slavili sa 2-0, a u uzvratu u Švedskoj sa 3-0.

Strijelci su bili Filip Marchwinski (77), Nika Kvekveskiri (90+1) i Michal Skoras (90+2). Domaćin je od 44. minute igrao bez isključenog Marcus Danielsona.

Utakmicu u Švedskoj sudio je Duje Strukan, a Antonio Milić je za goste igrao cijeli susret.

U srijedu je plasman u četvrtfinale izborio belgijski Gent nakon što je u uzvratnom susretu osmine finala na gostovanju pobijedio turski Istanbul Basaksehir sa 4-1 nakon 1-1 iz prve utakmice.

Večeras je na rasporedu još pet utakmica, a sastaju se Slovan Bratislava - Basel (2-2), AZ Alkmaar - Lazio (2-1), Villarreal - Anderlecht (1-1), Nica - Šerif Tiraspol (1-0), te West Ham - AEK Larnaka (2-0).

Rezultati:

  • Basaksehir - Gent 1-4 (2-5)
  • Djurgardens - Lech Poznanj 0-3 (0-5)
  • Sivasspor - Fiorentina 1-4 (1-5)
  • Slovan Bratislava - Basel 1-4** (2-2, 4-4)

POGLEDAJTE VIDEO: TISUĆE LJUDI DOČEKALE HAJDUKOVCE

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem