Obavijesti

Sport

Komentari 35

Dečki, sjedite, 1: Dinamo je opet sve napravio pogrešno! A Bjelko u Klagenfurtu prodaje dresove

Dečki, sjedite, 1: Dinamo je opet sve napravio pogrešno! A Bjelko u Klagenfurtu prodaje dresove
1

U samo nekoliko mjeseci uspjeli su naljutiti igrače, potjerati (po)najboljeg trenera zadnjih desetljeća, ubiti sjajnu atmosferu oko kluba, uzeti juniorima trenera, potrošiti domaćeg perspektivnog stručnjaka... Bravo!

VIDEO

Bilo je također 33. kolo, Dinamo je imao gotovo jednaku prednost (tad 20, sad 19 bodova) i osiguran naslov prvaka te je takav došao na Rujevicu.

Samo, prošle je sezone Dinamo u Rijeci u 33. kolu remizirao 0-0, a sad je izgubio 2-0 uz Livakovićeve bravure na golu. Lani je prije Rijeke imao osam pobjeda u devet utakmica (izgubio samo u Osijeku), a ove sezone dvije pobjede, dva remija i poraz od Lokomotive. I, da, prije godine dana momčad je vodio Nenad Bjelica.

Pokretanje videa...

04:07

Ma nije ništa novo da Dinamo nakon prvog dijela sezone praktički osigura naslov prvaka pa trener proljetni dio sezone koristi za eksperimente i pripremanje momčadi za Ligu prvaka. I po tome Igor Jovićević nije bio ništa lošiji od Krune Jurčića, Branka Ivankovića, Ante Čačića, Zorana Mamića...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Iz vedra neba: Jovićević otišao s Dinamove klupe nakon 7 kola!
Iz vedra neba: Jovićević otišao s Dinamove klupe nakon 7 kola!

Ali jest od Nenada Bjelice. Koji je prošloga proljeća nakon ispadanja u osmini finala Europske lige od Benfice, s naslovom prvaka u džepu, davao šansu Dini Periću, Antoniju Marinu, Lovri Majeru..., i ostvario 11 pobjeda, remi u Rijeci i poraze od Osijeka te Rijeke u finalu Kupa. Što su mu neki kritičari (pa i ljudi u klubu) zamjerili, jer nije osvojio dvostruku krunu.

Bjeličin je Dinamo i na proljeće izgledao dobro, privlačio navijače i svejedno razigravao mlade, Dinamovu budućnost.

Pred juniorskom je momčadi, s druge strane, završnica Lige prvaka. Blistava generacija ionako je na radaru najvećih klubova, a ima šansu napraviti povijesni uspjeh. Suparnik je Benfica i šteta je što se u kolovozu igra u Nyonu, a ne u Zagrebu. Kao što je šteta da te dečke u Nyonu neće voditi Igor Jovićević. Trener koji ih je doveo preko Manchester Cityja, Šahtara, kijevskog Dinama i Bayerna do četvrtfinala najjačeg natjecanja.

Što imamo ovako? Imamo juniore koje će u Nyonu voditi vjerojatno Goce Sedloski, trener koji je otkako je došao u Dinamo više vremena proveo u samoizolaciji nego na travnjaku. A u prva momčad smijenila je trenera u kojeg su navijači brzo izgubili povjerenje, potrošila olako domaćeg dečka, dinamovca u srcu, jer mu je momčad zabijala tek gol po utakmici, a skoro toliko i primala.

Dinamo je u tri utakmice protiv 'europskog HNL-a' uzeo tek bod
Dinamo je u tri utakmice protiv 'europskog HNL-a' uzeo tek bod

Jovićevićev Dinamo u tri utakmice protiv suparnika iz vrha lige nije zabio ni gol! Lokomotiva i Rijeka su pobijedili, a s Osijekom je završilo 0-0. Bruno Petković se oporavlja od ozljede i vjerojatno ga neće forsirati, a prava je enigma Mislav Oršić. Od 20 golova ove sezone, samo je jedan zabio u proljetnom dijelu, Rijeci 29. veljače. Pod Jovićevićem je igrao u svakoj utakmici, 504 minute, i ne može zabiti.

Split: U 25. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Eto, uspjeli su Dinamovi čelnici u nekoliko mjeseci od ponajvećeg europskog uspjeha u povijesti kluba nizom loših poteza potjerati čudotvorca Bjelicu, uništiti igru, oteti juniorima njihovog vođu uoči četvrtfinala Lige prvaka, razj... atmosferu oko kluba i u klubu, pa i potrošiti perspektivnog trenera, domaćeg dečka, dinamovca u srcu.

Ne, nije nužno pogreška Jovićevićev sadašnji odlazak. To je samo slijed vezanih pogrešaka, od kojih je prva bila naprasito rezanje plaća i tjeranje Bjelice. Zbog uštede. I tako sad Bjelica sjedi u Klagenfurtu kod kuće i prodaje dresove za “palčiće”, momčad nema ni igru ni trenera mjesec i nešto prije kvalifikacija Lige prvaka, a istovremeno klub plaća bjeguncu Z. M. tjelohranitelje.

Svaka čast! Sjedite, 1!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio