Sport

Komentari 95

Dečki, uzeli ste nam sve živce, ali opraštamo, ovo je vaš Euro!

Dečki, uzeli ste nam sve živce, ali opraštamo, ovo je vaš Euro!

Nevjerojatno, ali Hrvatska je jedina reprezentacija koja nema pravog izvođača sedmeraca. U toj kategoriji daleko smo najgori na turniru, zabili smo deset od 19. A i takvi smo u polufinalu

Uh, kakva je ovo bila drama. Ali tako je uvijek bilo s našim rukometašima. Ako očekujete lagano, onda Hrvatska nije vaš prvi izbor. I, da, onda nemojte gledati ovaj Euro, jer ovdje će odlučivati jedna lopta, jedan napad, jedan gaf...

Ako želimo pobijediti, moramo zabiti što više lakih golova, rekao je Domagoj Duvnjak u najavi.

I to je točno. A nema lakših golova od sedmeraca. No, ono što je drugima mačji kašalj, Hrvatskoj je nerješiva enigma. Prvi izvođač po dolasku na Euro bio je Luka Cindrić. Promašio je i Lino je odredio Zlatka Horvata, a ovaj nastavio tamo gdje je Cindrić stao. Potom je loptu uzeo Igor Karačić, ali i njemu se pokazalo prezahtjevnim. Pa je potom opet sreću isprobao Horvat... Srećom pa je Horvat odustao, jer tko zna koliko bi mu bilo potrebno da se zabije gol iz jedne od najboljih situacija u rukometu.

Hrvatska i Njemačka u utakmici 2. kola skupine I Europskog prvenstva u rukometu

Patrik Ćavar u svoje vrijeme bio najbolji izvođač sedmeraca na svijetu. Danas mu je 48 godina, no ako već nema drugog rješenja, neka ga Lino stavi u zapisnik, pa neka puca samo sedmerce. Pako Ćavar u cijeloj karijeri nije promašio tri sedmerca, koliko Hrvatska u jednom poluvremenu. Uostalom, korisniji bi bio od Matanovića. Znamo, sada vas zanima koliki je postotak sedmeraca, pa evo i tog podatka. Malo više od 50 posto, što je najgore, ne samo na ovom, nego vjerojatno i u povijesti Europskih prvenstava. Izveli smo 19 sedmeraca, a pogodili samo deset. 

Ali čak i kada nije naša večer, kad Lino igra pola utakmice u napadu bez Domagoja Duvnjaka, kada izgubite svaku nadu da će golmani bilo što obraniti, ukaže se Marin Šego. I to je naša snaga. Kolchbacher je bio sam kao duh, zicer svih zicera. U rukometu ne postoji ništa slično. I kad je već njemački dio skočio, kad se činilo da će završiti remi, Marin Šego rekao je - neće ići. Ne ove noći. Dečki, ovdje sam ja glavni.

I odveo Hrvatsku u polufinale. Od prvog dana, od prve minute utakmice protiv Crne Gore tvrdili smo da je ova Hrvatska spremna za velike stvari. Protiv Njemačke su to i pokazali. 

- Večeras je naša fešta - orilo se dvoranom u Beču. 

Da, feštajte. Zaslužili ste. Dečki, uzeli ste nam sve živce, glas, iscrpili nas kao rijetko kad. Ali, oprošteno vam je. Navikli smo. Samo nastavite ovako.

Najčitaniji članci