Obavijesti

Sport

Komentari 42

'Dečko, samo šuti, gledaj i uči': LeBron iz zabave tricom za 51

'Dečko, samo šuti, gledaj i uči': LeBron iz zabave tricom za 51
1

Nakon tri četvrtine veliki LeBron James 'svom' je Miamiju stavio više od 45 koševa (na kraju ukupno 51). U toj skoro veteranskoj dobi tj. već 16. NBA sezoni to je dosad uspjelo samo dvojici frajera, Jabbaru i Bryantu

VIDEO

Na stranu medijski mamci kroz beskrajne 'MJ ili Lebron?' debate (Michael Jordan je ne samo najbolji košarkaš nego vjerojatno i najveći sportaš svih vremena), ali ljudi moji kakva je LeBron James '100% potvrđena zvijer'...

Atleta koji na pragu 34 godine iz sezone u sezonu potvrđuje zašto je već godinama u svim ćakulama o košarkaškom Panteonu, zašto mu se iz tjedna u tjedan divimo iako već duže od desetljeća znamo koliko je moćan.

Sinoć je ušao u još jedan vrhunski klub. Od samo tri člana: košarkaši koji su igrajući u NBA 16 ili više godina u tri četvrtine zabili 45+ koševa. LeBron plus Kareem Abdul Jabbar i Kobe Bryant. Moćna ekipica. Hodajući spomenici svjetskog sporta.

I ako počneš k'o srednjoškolac, u šesnaestoj si sezoni već pomalo veteran. Osim onih izvanrednih, posebnih, najboljih... A LeBron to 100% jest. Tijekom noći Miamiju je utrpao 51 koš, a preko 50 otišao u svom, "nemam se ja šta kome dokazivati, ali dokazat ću što god treba" stilu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do kraja 17 sekundi, na kontu 48 koševa, Miami na koljenima, pobjeda u džepu, a na time-outu ga suigrač Lance Stephenson izaziva: 'Ne idi na okruglo 50 nego gađaj tricu. Sigurno nećeš potegnut' tricu'.

Nastavak? LeBronovski. Trica s 8,5 metara, prst uperen prema klupi, prema Stephensonu: 'Dečko... Šuti, gledaj i uči'.

- Gdje sam pokazivao prstom? Prema Lanceu, normalno. Rekao je da neću ići na tri poena. Pa sam zabio i pokazao mu da ne priča - pričao je Kralj James nakon utakmice.

Inače, Stephenson je jedan rijetkih koji mu je kao suparnik znao ući pod kožu i iznervirati ga, sad su u Lakersima prvi put zajedno.

Jamesov sinoćnji učinak: 51 koš, 8 skokova, 3 asistencije, 6-8 šut za tricu koja mu nikad nije bila glavno oružje, ali 'ej... Ako su trice trend, nema trenda koji LeBron ne može slijediti (ako ga već ne nameće). Učinak sezone na parketu na kojem je osvojio prva dva prstena prije nego se vratio u Cleveland da svom gradu, preko spektakularnih Golden State Warriorsa, donese prvi naslov u povijesti.

Lakersi su na 56.2 % učinka, tek sedmi na Zapadu, sa puno mladih i puno novih igrača, ali: i sa jednim od najvećih svih vremena. Magic Johnson i ostatak Uprave Lakersa znaju da marketinške priče obitelji Ball mogu donijeti lovu, ali ne donose naslove.

Lonzo Ball jest silni potencijal no njegov tata LaVar ima usta veća od Kalifornije i iritira cijelu Ameriku, a jednoj od najuspješnijih franšiza svjetskog sporta ne trebaju prazna 'laprdanja' nego iskusni lider, klasa. To su, u najboljoj mogućoj varijanti dobili dovođenjem Jamesa iz Cavaliersa.

Navijačima kojima su pred očima prodefilirali i naslove donosili Jerry West, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul Jabbar, Earvin Magic Johnson, Shaquile O'Neal, Kobe Bryant... Nitko ne može prodati muda pod bubrege.

Sad imaju novog giganta. Velemajstora koji se igra - i sa protivnicima i sa suigračima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener