Obavijesti

Sport

Komentari 1

Defoe nakon 22 godine odlazi u mirovinu: Mali Bradley obilježio mu je život i bio je njegov junak

Defoe nakon 22 godine odlazi u mirovinu: Mali Bradley obilježio mu je život i bio je njegov junak
1

Maleni moj, jako ćeš mi nedostajati. Nikad neću zaboraviti kako si me gledao kad smo se prvi put sreli, tu istinsku ljubav u tvojim slatkim očima, napisao je Defoe nakon smrti malog Bradleyja koji je preminuo od raka

Bivši engleski reprezentativac Jermain Defoe (39) objavio je u četvrtak na društvenim mrežama da odlazi u mirovinu.

Rangers v Stranraer - William Hill Scottish Cup - Fourth Round - Ibrox Stadium

Defoe je u karijeri dugoj 22 godine igrao za West Ham i Tottenham u engleskom prvenstvu, a kao profesionalac je u 764 utakmice za razne klubove zabio 305 golova.

Nastupao je za reprezentaciju Engleske na Svjetskom prvenstvu 2010. i Euru 2012., a u 57 međunarodnih utakmica postigao je ukupno 20 pogodaka.

"Nakon 22 godine kao igrač, odlučio sam se povući iz profesionalnog nogometa", napisao je Defoe na Twitteru pa dodao:

"Bila je to zaista teška odluka o kojoj sam puno pričao sa svojom obitelji i voljenima."

Rangers v Stranraer - William Hill Scottish Cup - Fourth Round - Ibrox Stadium

Nakon što je 2021. s Glasgow Rangersom postao prvak Škotske, Defoe je posljednji put ponovno igrao za Sunderland čiji je igrač bio i od 2015. do 2017. U karijeri je nosio dresove još Bournemoutha, Portsmoutha i kanadskog Toronta.

Dječak po imenu Bradley Lowery možda je ipak najviše obilježio Defoevu nogometnu karijeru. Mali navijač Sunderlanda imao je rijedak tip raka, neuroblastom, a za vrijeme svog prekratkog života imao je sreću što je upoznao engleskog reprezentativca koji je igrao za njegov omiljeni klub - Sunderland. 

Defoe i šestogodišnji dječak su se u posljednjih nekoliko mjeseci njegovog života jako zbližili te je radio sve što je u njegovoj moći kako bi Bradley posljednje trenutke proveo s osmijehom na licu. 

Svijet sporta u objektivu fotografa agencije Press Association

"Nadam se da si imao nezaboravan dan. Bilo je predivno izaći na Wembley s tobom", napisao je na Twitteru Defoe nakon utakmice. 
Defoe ga je vodio za ruku na ulasku na Wembley kada je Engleska igrala protiv Litve, redovito ga je posjećivao u bolnici. Nikada ga nije zaboravio, a nakon što je maleni dječak izgubio bitku poslije duge i teške bolesti, engleski reprezentativac je napisao:

- Maleni moj, jako ćeš mi nedostajati. Hvala ti na nevjerojatnim trenucima, nikad neću zaboraviti kako si me gledao kad smo se prvi put sreli, tu istinsku ljubav u tvojim slatkim očima - napisao je Jermain Defoe.

Defoe je kao podsjetnik na ovo posebno prijateljstvo nakon njegove smrti istetovirao na ruku njegovo ime. Maleni dječak imao je zarazan osmijeh i osvojio je srca engleske nacije, a Defoeu je promijenio život.