Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Delija je u UFC trebao i ranije, zbog njega su zvali usred noći'

'Delija je u UFC trebao i ranije, zbog njega su zvali usred noći'

Radi se o najboljem teškašu ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Pobijedit će Ganea, može ući u top 10 u UFC-u, a onda je sve moguće. Ante ima odličan 'takedown', agresivan je, to ljudi vole, kaže Igor Pokrajac

VIDEO

Ante Delija (30) već se trebao boriti na UFC-u 251 protiv Marcina Tybure, borca od kojeg je izgubio, a nije iz poprilično bizarnog razloga, počinje priču Ivan Dijaković, menadžer spomenutog MMA borca.

- Ta priredba bila je 11. srpnja, a Deliju su vidjeli kao zamjenu. UFC-ov ‘matchmaker’ poslao mi je poruku u pola 4 ujutro, pitao je je li Ante zainteresiran. Probudio sam se u 7.30, odmah sam zvao Antu i Mirka Filipovića, oni su odgovorili potvrdno, ali bilo je kasno. Oni su u tih par sati već našli drugog borca - objašnjava Dijaković, a sve je to za Novu TV potvrdio i sam Ante:

- Bio sam iznenađen, uzbuđen jer je to moj san. Već duže vrijeme smo bili s njim u pregovorima, imali poziv i ovo ljeto, ali dogodile su se neke okolnosti da nismo mogli ići i sad smo dobili priliku koju želimo iskoristiti - rekao je 'Walking Trouble'.

Pogledajte video: 24 pitanja s Antom Delijom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, čelnici UFC-a obećali su Deliji novu priliku, čim se otvori mjesto u teškaškom rosteru. I dali mu je - potpisao je ugovor na četiri borbe.

- Dugo je bio na njihovu radaru, baš ga cijene. Ogroman je potencijal, u najboljim je godinama, ima dobrih 10 godina karijere. Otkad trenira kod Mirka, baš je jako napredovao - objašnjava Dijaković, a Cro Cop je objasnio:

- To je ono što Ante sprema, što želi, za što živi i sprema se. Nije još na 100, ali je na dobrih 80% već sada, jučer smo radili testni sparing i odradi četiri runde bez problema u kardio smislu, dominira. Zadovoljan sam sa njegovom formom - rekao je Mirko za Novu TV.

'Gane je najveća teškaška nada UFC-a'

Protivnik je neugodni Francuz Ciryl Gane (30) 17. listopada u Abu Dhabiju.

- Neporažen je (6-0, op. a.), u UFC-u ima tri pobjede, tip je najveća teškaška nada UFC-a na ljestvici teškaša je 14., a Delija eventualnom pobjedom nad njim ulazi u top 15. Da dođu do tog nivoa, borcima trebaju dvije-tri godine u UFC-u. Vjerujem da će ga Ante pobijediti - viđenje je Dijakovića.

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Ante Delija - Oli Thompson

- Protivnik je stvarno dobar, 14. na ljestvici, a ako njega pobijedim bit ću rangiran, možda i u TOP10. Zadovoljan sam, nema tu biranja, idem dat sve od sebe kao lav i tražiti pobjedu od prve sekunde - objasnio je Delija.

A put nije bio toliko jednostavan jer su mnoge ozljede 'prošarale' Delijinu karijeru.

- Imao sam šest operacija, ali nikad nisam odustao. Poslije loma noge došao sam kod Cro Copa, on mi je sredio borbu u Japanu i onda se otvorilo. Uvijek 'poslije kiše dolazi Sunce' - kaže Delija, a Mirko dodaje:

- Imao je velike ozljede i pehove. Prvi je imao vanjski prijelom potkoljenice pa je otišao na PFL sezonu, pobijedio teškog protivnika i slomio palac pa potonuo. Onda sam mu rekao: 'Ante mlad si još. Pred tobom je budućnost i karijera, samo treniraj i ulaži u sebe, na kraju će se isplatiti'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MMA drill with Ante 👊

Objavu dijeli Mirko Filipović (@crocop1009)

Na početku karijere pobijedio 'hrvatskog Danu Whitea'

Osim kod Mirka, Dubrovčanin trenira u ATT-u kod Dražena Forgača. Nije tajna da je upravo Forgač nekim ljudima iz UFC-a skrenuo pažnju na Deliju.

- Ante u UFC-u nije nikakvo iznenađenje. Štoviše, ako netko zaslužuje biti tamo, onda je to on. Dugo je u sportu, prošao je mnoge ratove, borio se i s ozljedama kao rijetko tko. Sve je to dokaz njegovog čvrstoga karaktera i volje - priča nam Forgač pa dodaje:

- Da, ušao je na short notice kao zamjena, ali Ante je borac koji je stalno u treningu i ne vidim problem u tome. Sparirao je cijelo vrijeme Aleksandru Rakiću u pripremama za Smitha, a u zadnje vrijeme je pomagao Ivanu Erslanu u pripremi za meč u KSW-u, tako da je u odličnoj formi.

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Ante Delija - Oli Thompson

Forgač i Delija nekoć su bili na suprotnim stranama.

- Ante me pobijedio 2011. i već tad se moglo vidjeti da se radi o ogromnom talentu i borcu velikog potencijala. Čast mi je što sad često trenira u mojoj dvorani i kad su mi iz UFC-a javili da trebaju zamjenu, nisam dvojio da javim Anti. Sport je čudo

'Ante može u top 10 UFC-a'

Sreću je Deliji poželio i Igor Pokrajac, čovjek koji je u UFC-u odradio čak 13 borbi.

- Korona je sve malo usporila, dobio bi Ante priliku u UFC-u i ranije. Radi se o najboljem teškašu ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Ante ima strašan ‘takedown’, nema kod njega puno taktiziranja, pravi je udarač. Gane je mlada nada? I Ante je mlad, pobijedit će. Može ući u top 10, a onda je sve moguće - kazao nam je Pokrajac.

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Ante Delija - Oli Thompson

BILI SMO NA TRENINGU S ANTOM DELIJOM:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića