Sport

Komentari 0

DelPo na novoj operaciji: Želi biti spreman za Olimpijske igre

DelPo na novoj operaciji: Želi biti spreman za Olimpijske igre

Već dugi niz godina muku s ozljedama muči argentinski tenisač del Potro (32), a sad ide na novu operaciju. 'Sve je jako teško otkako je moj otac preminuo. No, osjetio sam i snagu koju mi šalje odozgo', rekao je Juan

Juan Martin del Potro (32) će u Chicagu biti podvrgnut novom operativnom zahvatu na koljenu u nadi da će mu ona pomoći u uklanjanju bolova te mu omogućiti da bude spreman za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pobjednik US Opena 2009., osvajač Davis Cupa s Argentinom u zagrebačkom finalu 2016. i vlasnik olimpijskog srebra iz Rio de Janeira 2016. te bronce iz Londona 2012. ozlijedio se još u listopadu 2018. u dvoboju protiv Borne Ćorića na Mastersu u Šangaju. Vratio se sljedeće sezone, odigrao svega 12 mečeva i posljednji put nastupio u londonskom Queen's Clubu sredinom lipnja 2019. Od tada je na pateli imao tri operacije, a posljednju u kolovozu 2020.

- Pokušali smo konzervativnom terapijom, ali bol je još uvijek prisutna. Doktor zna da želim ponovno igrati tenis i da želim igrati na Olimpijskim igrama pa smo se složili da operaciju treba napraviti što je prije moguće -  izjavio je nesretni Argentinac čiju su karijeru obilježile velike pobjede, ali i dugotrajne stanke zbog ozljeda koljena i zgloba zapešća.

Tennis: U.S. Open

U siječnju ove godine Del Potra je zadesila i obiteljska tragedija kad mu je preminuo otac, što je Argentinac vrlo teško primio.

- Sve je jako teško otkako je moj otac preminuo. No, osjetio sam i snagu koju mi šalje odozgo. Jednoga dana sam se probudio i nazvao liječnika. Znao sam da moram još jednom pokušati. Nadam se da mogu izaći iz ove bolne situacije. Neću prestati pokušavati - poručio je Del Potro koji je već i prije izjavio da želi karijeru završiti pod svojim uvjetima, a ne da mu tu odluku diktiraju ozljede.