Sport

Komentari 11

Derbi najgorih: Andora slavila nakon čak 13 godina čekanja!

Derbi najgorih: Andora slavila nakon čak 13 godina čekanja!

Andora je u prijateljskoj utakmici pobijedila San Marino za prvu pobjedu od 2004. godine. Nakon 86 utakmica i 4515 dana, dočekali su pobjedu protiv jednako loših rivala iz San Marina

S jedne strane San Marino koji ne zna za pobjedu 74 utakmice, s druge strani Andora, nije dobila 86 utakmica. Bio je to derbi najgorih, prijateljska utakmica u kojoj je Andora pobijedila San Marino 2-0 za prvu pobjedu nakon 13 godina!

I jedni i drugi godinama čekaju na pobjedu, Andora ju je konačno dočekala, San Marino će još pričekati neko vrijeme. Andora je zadnji put slavila 13. listopada 2004. godine kad je dobila Makedoniju 1-0.

Od tada je bila 86 utakmica bez pobjede, odnosno 4515 dana. Za veliko slavlje, iako se radi o prijateljskoj utakmici, zaslužni su novi nacionalni junaci, Lima i Martinez. Prvi je pogodio iz penala u 28. minuti, a drugi je zabio u 66. za 2-0.

San Marino je posljednji put slavio 28. travnjak 2004. godine kad je dobio Lihtenštajn 1-0. Nakon toga odigrali su 75 utakmica bez pobjede. Bio je ovo susret 202. (San Marino) i 203. (Andora) reprezentacije svijeta po Fifinoj ljestvici.

No neće još dugo tako ljestvica izgledati.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, Andora će uskoro preskočiti San Marino. U Europi je od ove dvije reprezentacije slabiji samo Gibraltar, a u svijetu Britanski Djevičanski Otoci, Anguilla, Bahami, Đibuti, Eritreja, Somalija i Tonga.

Najčitaniji članci