Obavijesti

Sport

Komentari 266

Ivano Balić: Dobro je, trebamo biti zadovoljni, uzeli smo bod!

Ivano Balić: Dobro je, trebamo biti zadovoljni, uzeli smo bod!
17

Hrvatska je imala posljednji napad, ali ga nije iskoristila. Balić je pucao nekoliko sekundi prije kraja, ali srpski golman Stanić je obranio. Neodlučeno je najpravednije

VIDEO

Pravu dramu u Malmöu priredili su Hrvatska i Srbija u 4. kolu Svjetskog prvenstva. Kao što se i očekivalo, vodila se velika borba, a svaka reprezentacija uzela je po bod, završilo je 24-24. Iako Hrvatska nije igrala dobro, ostaje gorak okus jer smo imali zadnji napad za pobjedu...

Kad se sagleda utakmica remi je zaslužen, rekao je Goluža

Utakmicu je bolje otvorila Srbija, a velike probleme u prvom poluvremenu radio nam je Nikčević, srpsko lijevo krilo. Igralo se gol na gol, a niti jedna momčad nije mogla 'pobjeći' na dva razlike. Alilović je imao tek nekoliko obrana, a 'u igri' nas je držao fantastični Balić za čije asistencije Srbi nisu imali rješenja, i neumoljivi Vori koji je zabio svaki šut. Na odmor su ipak s minimalnom prednošću otišli Srbi. 

U nastavku je Hrvatska krenula silovito, a već u 36. minuti bilo je dva razlike za naše, 16-14. Srbija nas je lovila, a onda u 48. uhvatila i pretekla. Nije izgledalo dobro, primali smo dalekometne udarce, a u napadu smo se silno mučili. Sedam minuta do kraja je Srbija imala dva razlike i napad. Promašili su, a uz još nekoliko njihovih grešaka, uspjeli smo izjednačiti, tri minute prije kraja bilo je 24-24, a taj rezultat ostao je konačan. 

Iako, Hrvatska je imala čistu kontru i stativu Duvnjaka, a onda i posljednji napad. Srbi su se dobro branili, a kad su suci dignuli ruku za pasivan napad, pokušao je Balić no Stanić je lako obranio...

Igraju agresivno, teško je proći zbog puno kontakta. Ipak, dobro je, trebamo biti zadovoljni, uspjeli smo izvući bod, kaže Balić

- Kad se sagleda utakmica, remi je zaslužen. Imali smo dva razlike, ali i gubili par minuta prije kraja. Imali smo i jedni i drugi svoje prilike. Forsirali smo brze šutove, primali smo neke lake golove. Za ovakvu utakmicu previše grešaka - rekao je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Balić je bio zadovoljan bodom.

- Igraju agresivno, teško je proći zbog puno kontakta. Ipak, dobro je, trebamo biti zadovoljni, uspjeli smo izvući bod - rekao je Balić.

- Šteta za onaj zadnji šut. Odbilo im se 10 lopti od našeg bloka., a ima u napadu mjesta za napredak, obrana je opet bila dobra i to nam treba biti putokaz. Trebamo se odmoriti jer smo umorni jer sutra neće biti laka utakmica s Danskom. Bitno je da što više bodova prenesemo u idući krug. Mislim da ne smijemo upasti s njima u jurnjavu - izjavio je Vori koji je proglašen igračem utakmice, zabio je osam golova iz isto toliko pokušaja. 

Zrnić je ostao na sedam, a Balić na četiri. Tri raspoložena igrača ipak su bila premalo. Kod Srbije je Nikčević zabio sedam, a Vujin pet.

Već sutra nas čeka posljednja utakmica u skupini, u 20 sati igramo protiv uvijek nam neugodne Danske.

LIVE

Gotovo je, 24-24 i svakom po bod! 

Nakon nekoliko dodavanja nismo stvorili izglednu priliku pa je Balić morao pucati, a udarac u posljednjim sekundama obranio je srpski golman Stanić.

Duvnjak je u kontri promašio, stativu je pogodio! Nevjerojatno! Pasivan srpski napad! Imamo napad minutu do kraja na 24-24! Ostalo je 35 sekundi, a Goluža je zvao time-out.

Konačno, Zrnić! Gol zaostatka imamo četiri minute do kraja! Prekršaj u napadu! Imamo priliku za izjednačenje. Kopljar, Kopljar, Kopljar! 24-24 je tri minute do kraja!

Sva sreća, loš srpski napad i kontra za osmi gol Vorija! 23-22 i dalje gubimo! Sjajno se branimo, ali ne možemo protiv dalekometnih udaraca, Rnić je zabio. Stanić je obranio Baliću! Promašili su Srbi! Mučimo se u napadu, ali sva sreća, imamo igrača više.

Iskupio se Vori! Prošao je igrača jedan na jedan i zabio sedmi svoj gol iz isto toliko pokušaja. Prodanović je zabio za 22-21. Zrnić je promašio, odnosno Stanić je obranio. Nije dobro, primili smo gol i gubimo dva razlike. Prekršaj u napadu Balića.

Nakon par minuta pauze, konačno hrvatski gol, Zrnić je zabio šesti, vodimo 20-19 u 47. minuti. Dvije minute dobio je Valčić, a Srbi sedmerac. Ilić je zabio. Vori je promašio i ostao sjediti na parketu, a kontru je iskoristila Srbija za vodstvo.

Alilović ništa ne može obraniti pa je ušao Šego. Kopljar je promašio i Srbi imaju priliku za vodstvo. Odmah obrana Šege! Stanić brani Lacu 'zicera' s crte. Nova obrana Šege, druga u dvije minute, drži nas u igri!

Lijepa blokada Gojuna, Hrvatska ima napad, 18 minuta je do kraja! Lacković je pogodio prečku. Rnić u rašlje i nakon dugo vremena opet izjednačenje.

Kopljar je gurnuo na crtu, Vori s jednom rukom drži protivnika, a drugom je zabio. Opet Vujin, nemoguće je zaustaviti njegovo 'bombe', pet je zabio.

Kontra Zrnića na dugo dodavanje Vukovića, opet je dva razlike. Vujin vraća na 17-16. I opet Ivano Balić, nezaustavljv je! Vujin drži Srbiju u igri, neumoljiv je sa devet metara.

Ilić je povlačio Vorija na crti i dobio dvije minute, nova prilika Zrniću. Gol! Opet nevjerojatna asistencija Balića Voriju i dva razlike u 36. minuti! Nikčević iz 'mrtvog' kuta vraća nadu Srbima, Alilović je ovo morao obraniti.

Počelo je drugo poluvrijeme, u prvom napadu iznudili smo sedmerac koji je realizirao Zrnić za 13-13. Ilić je opet vratio na gol zaostatka. Solo prodor sjajnog Balića za 14-14!

2. POLUVRIJEME

Kraj je poluvremena, Srbija vodi 13-12. Hrvatska je odigrala vrlo slabih 30 minuta, napad je dosta bolji od skromne obrane. 

Nikčević je konačno promašio, obrana Mirka. Primili smo gol u kontri. Promašio je Duvnjak zadnji napad.

Hrvatska je u napadu, a Goluža je pozvao time-out. Tri minute su do kraja prvog poluvremena. NIsmo iskoristili napad, prvo isključenje za naše na drugoj strani, Lacković je dobio dvije minute. Minutu odmora pozvao je Vuković, srpski izbornik.

Balić je nezaustavljiv, Ćurković ga je držao i dobio dvije minute. Lacković je zabio za 11-11! Vujin je ostao sam bez bloka, kakva bomba, neobranjivo. Lacković je napravio piruetu i zabio, vodi se velika borba u Malmou!

Nevjerojatno, opet Nikčević, Srbija vodi 10-9 nakon 22 minute! Konačno lopta na lijevo krilo, magija Ivana Balića, a Štrlek nije imao problema. Vujin je zabio kroz noge Aliloviću.

Stanić brani 'bombu' Lackoviću, a na drugoj strani opet Nikčević, četvrti gol, Zrnić nema rješenja za njega. Balić je fantastično asistirao Voriju, nevjerojatno se 'kuže' Ivano i Igor.

Opet Ilić, drugi gol u nizu, Srbi sad vode, 8-7 je. Vori je iznudio isključenje Šešuma  i sedmerac, realizirao ga je Zrnić za 8-8! Kopljar je napravio prekršaj u napadu, nismo iskoristili igrača više. Nova obrana Alilovića.

Nova sjajna obrana Alilovića, 'skinuo' je Šešumu zicera s crte! Vori igra sjajno, i on je zabio svoj treći gol, Hrvatska vodi 7-6! Ilić je zabio za 7-7 nakon točno 15 minuta.

Alilović je obranio sedmerac! Treća njegova obrana! A onda Balić šalje 'bombu' u suprotne 'rašlje' za novo naše vodstvo. Nemamo rješenja za Nikčevića, zabio nam je treći gol sa lijevog krila.

Bojinović i Šešum su zabili dva gola za vodstvo Srbije. Balić je ušao nakon par minuta na klupi i odmah fintirao dvojicu i zabio za 5-5! Navijači skandiraju Ivanu.

Dvije obrane Alilovića nisu bile dovoljne, iz trećeg pokušaja zabio je Bojinović. Kopljar sa devet metara za 4-3!

Srbi su napravili dva prekršaja u napadu, Hrvatska je povela golom Vorija nakon šest minuta, 3-2!

Nova kontra Hrvatske i konačno prvi gol nakon tri minute! Vori! Odmah u idućem napadu Nikčević za 2-1. Uzvraća naše krilo, Zrnić izjednačuje.

Počela je utakmica. Srbi su imali napad, izgubili loptu, Balić je bacio kontru, a Voriju je ispala lopta. Srbija vodi 1-0, Nikčević je zabio. Vori je iznudio sedmerac, ali je Zrniću obranio srpski golman. 

LIVE

Iako se očekivala puna dvorana, ili barem da će tribine biti jako dobro popunjene, 15-ak minuta prije početka utakmice još je jako puno slobodnih mjesta. Za vrijeme himni čuli su se zvižduci.

"Srbija, Srbija", odgovaraju srpski navijači, smješteni na suprotnoj strani dvorane.

Bježite ljudi, bježite iz grada, stiže ekipa pijana, bježite ljudi dok postoji nada, jer ovdje igra Hrvatska, pjevaju hrvatski navijači, koji su se već smjestili na tribine.

Hrvatska: Alilović, Zrnić, Štrlek, Vori, Kopljar, Balić, Valčić

Srbija: Pejanović, Prodanović, Marković, Stojković, Vujin, Bojinović, Ilić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 266
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti