Obavijesti

Sport

Komentari 137

Desetljeće od debakla: Ajme, u ždrijebu je ponovno Debrecen

Desetljeće od debakla: Ajme, u ždrijebu je ponovno Debrecen
1

Hajduk će sutra doznati protivnika u 1. pretkolu Europske lige. Prođe li prvi ispit, već u drugom bi mogao naletjeti na stare znance iz ljeta 2005., mađarski Debrecen

VIDEO

Hajduk na prvom europskom koraku neće čekati nitko od europskih velikana, u igri su redom protivnici koji nisu zvučna imena, ali bilo je tako i prije deset godina. Kad su Splićani izvukli stanoviti Debrecen, svi su već razmišljali o - Liverpoolu. Englezi su, naime, čekali boljeg iz tog ogleda, koji je trebalo “samo odraditi”. Kad ono - debakl.

- Izvukli smo Mađare i nakon toga igrali protiv Osijeka. Dobili smo 6-0, bili smo sjajni, mislio sam da ćemo impresionirati trenera Debrecena, koji je bio na tribinama. A on je nakon utakmice rekao: ‘Dobit ćete pet komada’ - sjeća se Ćiro Blažević jedne od najružnijih epizoda njegove trenerske karijere.

- Je, bio je to definitivno najteži, najbolniji i najgori poraz u mojoj karijeri. Ništa se ne može mjeriti s tim - rekao je Ćiro i nastavio:

- Možeš biti Ferguson ili Mourinho, ali ako ti se dogodi ono što se dogodilo meni, nemaš šansi. Kičma momčadi gradi se od golmana, preko stopera, a ja sam na golu imao indisponiranoga Kalu, dok su mi Vejića prodali praktički nekoliko sati prije prve utakmice.

Deset godina poslije u ždrijebu Europske lige su i Hajduk i Debrecen! Dobra je okolnost to što Splićani ne mogu na Mađare u ovoj prvoj rundi, ali već u drugoj mogu.

- Tad je Debrecen bio jako dobra momčad, naleti li Hajduk na protivnika takve snage, opet bi mogao dobiti pet komada - vjeruje Ćiro i dodaje kako na prvom koraku Hajduk ipak ne bi smio zapeti.

- Ne samo Hajduk, prva kola bi svi naši klubovi trebali proći, ali bojim se da će već te utakmice razotkriti sve slabosti naše lige. Mi smo dobri sami sebi, ali i ostali igraju nogomet - upozorio je Ćiro.

Igraju ga sigurno i Progres, Balzan, Kruoja, Alashkert ili Trakai, kao i Čukarički, Olimpik Sarajevo, Sutjeska ili Celje. Svi su oni, između ostalih, u ponudi iz bubnja u kojem nisu nositelji. Bezopasno? Možda, ali bezopasni su bili i “oni nekakvi ribari iz Shelbournea...”

- Važno je to što je Hajduk nositelj, no nikad ne znaš gdje možeš naletjeti na neku ‘nagaznu minu’, na klub koji se pojačao u namjeri da uđe u Europsku ligu - upozorava Ivan Katalinić, koji je vodio momčad protiv “onih nekakavih ribara koji su izbacili Hajduk iz Europe”.

- Osobno, u ždrijebu nikad nisam volio istočnjake, Poljake, Mađare, Ruse... S njima nikad ne znaš na čemu si. Ali ove godine će Hajduk sam sebi biti najveća opasnost - kaže Katalinić i pojašnjava:

- Puno je novih igrača, novi je i trener, a vremena je malo. Jedva su dva tjedna do prve europske utakmice, a Hajduk još nije kompletan. Niti su svi standardni igrači na pripremama niti su sva pojačanja stigla. Zato, oprezno!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 137

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana