Sport

Komentari 84

Detalji Olmova transfera: Hoće li biti Dinamov najbolji posao?

Detalji Olmova transfera: Hoće li biti Dinamov najbolji posao?

Vrte se iznosi, bonusi, postotci od daljnjih transfera... Nabacuju se milijuni po papiru k'o usputne črčkarije. Jedni kažu 'Olmo u Leipzig za 18 milijuna eura', ali As tvrdi: Prije će ih biti 30 tj. 45...

Istina je... Negdje između 20 i 30 milijuna eura. To je najbliže što se može nagađati kada je transfer Danija Olma iz Dinama u RB Leipzig u pitanju. Pa shodno tome i jest i nije moguće da 'Olmo u Leipzig' postane - najveći transfer Dinamove povijesti.

Barata se svakakvim iznosima. Odštetama, bonusima, postotcima od daljnjih transfera... Pusti se milijuni vrte. Po papiru. Taman kad se medijski vrtlog nekako smirio na procjeni '20 milijuna odštete plus dva milijuna po svakoj sezoni u Ligi prvaka, milijun za svakih 15 odigranih utakmica i još 20% od eventualnog narednog transfera', španjolski je As izletio sa informacijom: 30 milijuna eura čiste odštete koja bi se s dodacima mogla popeti na 45 milijuna!

Ako je tome tako onda je Olmov prelazak u Bundesligu Dinamov posao života. Ali i ako nominalno nije, sa vremenom bi sigurno trebao postati.

Jer ovo su dosad najjači transferi najvećeg hrvatskog kluba:

Znači, da za Danija u Maksimir i legne "samo" 18 milijuna čiste odštete, već za dvije sezone u RB Leipzigu Olmo bi trebao prestići Pjacu za kojeg Dinamo sa Juventusom nije dogovorio nikakve popuste.

Najčitaniji članci