Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Diego se umorio od života i pustio se. Nije želio više živjeti'

'Diego se umorio od života i pustio se. Nije želio više živjeti'

Veronica Ojeda, s kojom ima dijete, rekla mi je da je zabrinuta za Diega koji više ne želi živjeti. Rekao joj je da je napravio sve što je mogao i da nema volje više, kazala je Maradonina bliska osoba...

VIDEO

Je li se njegova smrt mogla izbjeći, jesu li liječnici zakazali, zašto ga medicinska sestra nije nadzirala? Pitanja su koja se i dalje vuku nakon što je Diego Maradona napustio ovaj svijet. 

Pokretanje videa...

Borba za Maradonino nasljedstvo 00:54

Iako se prvotno sumnjalo na srčani udar, Diego Maradona preminuo je u snu od egzacerbacije kroničnog zatajenja srca, koje je za posljedicu imalo akutni edem pluća, odnosno stanje iz kojega se Maradona, nažalost, nije izvukao.

Argentinski mediji su nakon njegove smrti objavili fotografije kuće u kojoj je Maradona provodio posljednje dane života, a uvjeti su bili ispod svake razine, naročito za čovjeka koji je imao operaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FILE PHOTO: Cuban President Fidel Castro poses with Argentine soccer star Diego Maradona

Oko njegove smrti vežu se mnoge nelogičnosti, a i dalje nije jasno tko snosi krivicu za njegovu smrt. Medicinska sestra je priznala da je lagala i da ga nije posjetila 12 sati, a policija je privela liječnika Leopolda Luquea optuživši ga da se nije dovoljno dobro brinuo o Diegu. Sada se za Corriere dello Sport javio bivši Maradonin liječnik Alfredo Cahe koji je pak iznio drugu stranu istine. Bio mu je liječnik od 1977. do 2007. godine, a kaže kako je Maradona patio od depresije i da je htio otići s ovoga svijeta.

- Maradona je imao ozljedu mozga, ali ne i Alzheimerovu, kako se govorilo. A psihofarmakološki lijek koji je uzimao nije bio primjeren. Diegu su bili potrebni mir i spokoj i nije ih uspio dobiti drogom. Bivši svjetski prvak pao je u depresiju nakon operacije. Prestao je jesti i uzimati lijekove - rekao je Alfredo Cahe koji je htio odvesti legendarnog Argentinca na liječenje na Kubu, ali to mu nije dozvolila njegova obitelj. 

FILE PHOTO:  Soccer legends Maradona and Pele

U Havani je bio na odvikavanju od droge, a kako njegov liječnik tvrdi, jednom je na Kubi pokušao izvršiti samoubojstvo. Zaletio se sa svojim automobilom u autobus, a na kraju je prošao bez većih ozljeda.

- Dogodilo se to na Kubi, kad se autom zaletio u autobus, ali je imao sreće. Rano su ga pustili na kućno liječenje. Nisu se bavili s njim kako treba. Za mene je njegova smrt bila samoubojstvo - kazao je Cahe.

FILE PHOTO:  Argentinian star Diego Maradona raises his arm in the air after scoring

Nakon operacije na mozgu, umorio se od svega. Bila mu je muka od života, potvrdila je Maradonina bliska osoba za Corriere dello Sport.

- Veronica Ojeda, s kojom ima dijete, rekla mi je da je zabrinuta za Diega koji više ne želi živjeti. Rekao joj je da je napravio sve što je mogao i da nema volje više. Diego se umorio od života i pustio se, više nije mogao izdržati. A oko sebe je imao ljude koji se nisu brinuli za njega kako bi trebali. Posljednji put kad sam ga vidjela, Diego je bio pod sedativima i nisam smjela ni razgovarati - rekla je neimenovana osoba. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine