Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sezona skidanja 40-godišnjeg prokletstva: Put do Europe

Sezona skidanja 40-godišnjeg prokletstva: Put do Europe
1

Povijesna europska sezona započela je odmah nakon završetka SP-a. Mnogo se toga promijenilo, došao je drugi trener, a 'modri' prvi puta imaju sudbinu u svojim rukama

VIDEO

Dinamo sretno protiv Kopra

Dinamo je europsku sezonu započeo protiv Kopra u drugom pretkolu Lige prvaka. Na Maksimiru je slavio s čak 5-1, a lepršavo otvaranje dalo je nagovijestiti jedan novi Dinamo, kaku su ga nazivali - Zajecov Dinamo. Sve se činilo kao od šale. Mandžukić je razigravao, a Sammir započinjao svoj uspon. Ipak, trijumf Dinama u uzvratu nakon tjedan dana navukao je crni sjaj. Dinamo gubi u Novoj Gorici 3-0. Butina, koji se kasnije oprašta od nogometa, primio je dva gola iz prekida, a Slovenci su zamalo napravili najveću senzaciju ove sezone u Europi. No, nasreću ipak nisu uspjeli. 

Sheriff bolji na Maksimiru

Sheriff je bio koban za Dinamo i za Zajeca. Solidna prva utakmica u Moldaviji i povoljan rezultat (1-1) mnogima je dala nadu za sljedeće pretkolo Lige prvaka. Uzvrat na domaćem terenu potvrdio je, nešto kasnije, Vahinu psihološku procjenu igrača koji kao da se boje vlastitog travnjaka. Moldavski Sheriff otišao je dalje nakon serije penala na Maksimiru. Dodova stativa vratila ih je na početak. Jedne druge europske lige. 

Vaha debitirao prolaskom protiv Györa

Mađarski Györ ostao je tek na jednom danom golu Dinamu u dva susreta kvalifikacijskih utakmica za Europsku ligu. Novi trener, novi napadač (Rukavina - dvostruki strijelac) i 'sasvim' novi početak ponovno su probudili nadu. Uzvrat (2-1) je potvrdio očakivanja i 'modri' su po četvrti put izborili Europsku ligu. Iako su Mađari neočekivano poveli na Maksimiru Halilhodžić vadi iz igre Mesarića i time svima stavlja na znanje kako zna svoj posao. Večer je bila povijesna jer je Hrvatska, zbog Hajduka prvi puta imala dva predstavnika u Europi.

U skupini je počelo kao iz bajke

Novo pojačanje Dinama Portugalac Tonel kazao je kako je Dinamo u skupini D odmah iza Villarreala po kvaliteti. I nije puno 'falio'. Start iz snova i deklasiranje moćnog španjolskog kluba 2-0 nagovijestio je dobru sezonu. U tek mjesec dana provedenih na klupi Vahid Halilhodžić uspio je posložiti kockice i razigrati igrače. 

- Ponosan sam na njih i na njihovu večerašnju igru, ovo je bilo fantastično - skromno je komentirao Vahid.

Poraz u Solunu

Nakon uspona dolazi pad pa je drugo kolo donijelo tragičan poraz kod PAOK-a u Solunu. Ni Sammir nije bio na visini i propustio je nekoliko prilika pred kraj utakmice. Nezasluženi poraz imaju prilike ispraviti u zadnjem kolu kod kuće. 

Sammir se napromašivao protiv Belgijaca

Na red je došao i Club Brugge. Da je na Maksimiru Sammir zabio onaj zicer s pet metara u drugoj minuti tko zna gdje bi bili danas. Ali opet, bio je tu skalp Villarreala, pa ne treba biti bahat. No, priliku su propustili. Brugge je bio i ostat će zadnja momčad na ljestvici. 

Revanš je bio sladak

Priliku za popravni iskoristili su već dva tjedna poslije u četvrtom kolu. Gostovanje u Belgiji namirilo je prokockane prilike u Solunu i Bruggeu i pobjedom se Dinamo definitivno vratio u igru za plasman u drugi krug.

Villarreal je ipak svijet za sebe

Od gostovanja kod Villarreala nije se očekivalo puno. Mnoge je zamrznulo to što su nakon odličnog otvaranja utakmice i jednog 'zicera' Beqiraja 'dinamovci' u drugom dijelu potpuno pali i primili dva brzinska gola za ukupnih 0-3. Dobra vijest bio je jedino Kelava koji je sjajno branio.

Dakle, ključ Europe je u PAOK-u...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora