Obavijesti

Sport

Komentari 5

Dinamo 47 godina nije izbacio Grke, a s PAOK-om je odigrao i jednu 'zaboravljenu' utakmicu

Dinamo 47 godina nije izbacio Grke, a s PAOK-om je odigrao i jednu 'zaboravljenu' utakmicu
6

Navijači pamte poraz u Maksimiru 1-0 na -7 stupnjeva Celzijevih, ali utakmice iz 1998. rijetki se sjećaju. Koeficijent na Dinamov prolazak je 2,25, a na PAOK, koji je preuzeo vodstvo u grčkom prvenstvu, 1,70

VIDEO

Gotovo pola stoljeća, 49 godina, čekali su Dinamovi navijači europsku utakmicu na proljeće. Dočekali su je 2019., nakon što je Nenad Bjelica složio generaciju čije ostatke i danas gledamo u Maksimiru. Iz momčadi koja je pobjedom nad Spartakom iz Trnave potvrdila prolazak skupine Europske lige i dalje su u plavom dresu Petković, Ademi, Perić, Theophile-Catherine i Zagorac.

Još dulje Dinamo nije iz Europe izbacio neki španjolski klub. Nikad do ove godine, kada je Jakirovićeva družina izbacila Betis u šesnaestini finala Konferencijske lige. Konačni trijumf protiv nekog engleskog kluba čekali su navijači od 1967. i finala Kupa velesajamskih gradova protiv Leedsa. Do nokauta nad Mourinhovim Tottenhamom u proljeće 2021.

Pokretanje videa...

Red za ulaznice Dinamo - PAOK 00:26

Nije Dinamo bio ni u četvrtfinalu nekog eurokupa 51 godinu, dok nije izbacio Tottenham i stigao među osam najboljih u Europskoj ligi.

Eto koliko je europskih prokletstava ova Dinamova generacija srušila. Je li red na još jedno?

Dinamo izbacio Olympiakos 1977.

Prošlo je 47 godina otkako je Dinamo zadnji put iz Europe izbacio neki grčki klub! U prvom kolu Kupa Uefe (preteča Europske lige) 1977. nakon poraza u Pireju 3-1, "plavi" su u Zagrebu razbili Olympiakos 5-1.

Kladioničari ne vjeruju hrvatskom prvaku. Koeficijent na Dinamov prolazak je 2,25, a na PAOK, koji je preuzeo vodstvo u grčkom prvenstvu, 1,70.

Osijek i Dinamo sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a

Dinamo i PAOK sučelili su se u grupnoj fazi Europske lige 2010/11. i u objema je utakmicama grčka momčad pobijedila 1-0. U Solunu je pogodak postigao Vladimir Ivić, a u Zagrebu Dimitris Salpingidis.

Dinamo i PAOK odlučivali o prolasku skupine

U zagrebačkom dvoboju tog zadnjeg, 6. kola Dinamo i PAOK međusobno su odlučivali o tome tko će osvojiti drugo mjesto i proći u šesnaestinu finala. Dinamu je trebala pobjeda dok je Grcima odgovarao i remi. Utakmica je odigrana na -7 stupnjeva Celzijevih.

Zagreb: Nakon utakmice ogor?eni navija?i bacali Dinamove kape i šalove

No još su jednu utakmicu odigrali, posve zaboravljenu. U srpnju 1998. na ljetnim pripremama, na trokut turniru u austrijskom Fussachu nadmetali su se Dinamo, PAOK i Bayer Leverkusen. Odigrane su tri utakmice po 45 minuta. Dinamo je bio pobjednik turnira. U prvoj su utakmici Bayer i PAOK odigrali 1-1, u trećoj je Dinamo pobijedio njemačku momčad 1-0 golom Danijela Štefulja, a Dinamo i PAOK odigrali su 4-4! 

Dinamovu je momčad s klupe predvodio Zlatko Cico Kranjčar, dok je trener PAOK-a bio Oleg Blohin. Renato Jurčec doveo je u 5. minuti "plave" u vodstvo, Vryzas u 6., Konstantinidis u 13., Cominges u 14. i 16. preokrenuli su na 4-1, a "plavi" su se vratili golovima Joška Jeličića u 30., Marka Viduku u 33. i Jeličića iz penala u 40.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući