Obavijesti

Sport

Komentari 26

Dinamo brzo može ponovno na Ferencvaros, a već u trećem pretkolu na Legiju ili Ludogorec

Dinamo brzo može ponovno na Ferencvaros, a već u trećem pretkolu na Legiju ili Ludogorec

'Plavi' znaju već deset od 14 mogućih suparnika u prvom pretkolu Lige prvaka i tu ne smije biti problema. A na kojoj god stubi ispadne, imat će popravno u nekom od dva druga europska natjecanja

VIDEO

Dinamo je prvak, 22. put otkako je HNL-a pehar ide u maksimirske vitrine. Hajduk je šest puta bio prvak Hrvatske, a Zagreb i Rijeka po jednom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamova Trofejna soba 01:33

Tako je HNL među većinom europskih liga koje su odlučene. Dinamo ide u pretkolo Lige prvaka, a Osijek, Rijeka i Hajduk Konferencijske lige.

Europa League - Quarter Final Second Leg - Villarreal v GNK Dinamo Zagreb

Iduće sezone u novom lovu na Ligu prvaka - posljednji put u ovom formatu - Dinamo kreće u prvom pretkolu. Gdje će biti ne samo nositelj, nego i klub s najvećim klupskim koeficijentom.

Lista potencijalnih suparnika sad se već skoro popunila, s druge strane u ždrijebu stajat će latvijska Riga, finski HJK Helsinki, bjeloruski Šahtjor Soligorsk, azerbajdžanski Neftči, irski Shamrock Rovers, velški Connah's Quay, islandski Valur, norveški Bodo Glimt, slovenska Mura i malteški Hamrun Spartans. Tu su sigurno i prvak Albanije (Teuta, Partizani ili Laci) te pobjednik kvalifikacijskog turnira na kojem su prvaci Farskih Otoka (Torshavn), Kosova (Priština), Andore (Inter) i San Marina (Folgore).

Uefa časti: Za ulazak u skupine Konferencijske lige kao i za EL
Uefa časti: Za ulazak u skupine Konferencijske lige kao i za EL

Čeka se rasplet u ligama Izraela, Luksemburga, BiH i Armenije, a o tome ovisi i hoće li estonska Flora, crnogorska Budućnost, kazahstanski Kairat i gibraltarski Lincoln biti nositelji ili ne.

Ždrijeb 1. pretkola je 15. lipnja, igra se 6. i 7. odnosno 13. i 14. srpnja, a "plavi" sigurno ne mogu na Olympaikos, Crvenu zvezdu, Ludogorec, Malmö, Cluj, Legiju, Sheriff, Ferencvaros, makedonsku Shkendiju, Slovan iz Bratislave, Dinamo iz Tbilisija i Žalgiris.

U 31. kolu Prve HNL na Maksimiru se sastali Dinamo i Hajduk

Dinamo će biti nositelj i u drugom i trećem pretkolu. U drugom se priključuju praška Slavija i Young Boys, na koje Dinamo još tada ne može, te ciparska Omonia, koja nije nositelj i "plavi" bi je mogli izvući u ždrijebu 16. lipnja. Te se utakmice igraju 20. i 21. odnosno 27. i 28. srpnja, a tu su već mogući suparnici i Ferencvaros, Shkendija, Slovan, Dinamo Tbilisi i Žalgiris.

U trećem, pak, pretkolu Dinamo i dalje ne može na Slaviju, Olympiakos, Young Boys i Zvezdu, ali može na Malmö, Ludogorec, Cluj i Legiju, a možda i na Glasgow Rangers. Ždrijeb je 19. srpnja, a utakmice su 3. i 4. kolovoza prve i 10. kolovoza uzvratne.

I napokon, u četvrtom pretkolu, odnosno playoffu, Dinamo će i dalje biti nositelj, tu se uključuju prvaci Austrije i Turske, a Dinamo može na Crvenu zvezdu, Olympiakos i Young Boys. Ako, naravno, dogura do zadnje stube. Ždrijeb je 2. kolovoza, a utakmice čiji pobjednici ulaze u skupinu Lige prvaka su 17. i 18., odnosno 24. i 25. kolovoza.

Dinamo je ujedinio političare, Jakić igrač sezone, sad po novo europsko čudo! Pred publikom?
Dinamo je ujedinio političare, Jakić igrač sezone, sad po novo europsko čudo! Pred publikom?

U Konferencijskoj ligi tri hrvatska predstavnika kreću od drugog pretkola.

I tu se mjesta popunjavaju pa se zasad zna da će u 1. pretkolu biti Maribor i Olimpija, islandski Stjarnan, mađarski Fehervar i Puskas akademija, Runavik i Klaksvik s Farskih Otoka, velški Bala Town, malteški Hibernians, Gzira United i Birkirkara, islandski Hafnarfjordur i Breidablik, litavski Suduva, Kauno Žalgiris i Panevežis, latvijski Liepaja, Valmieras i Riga, finski KuPS, Honka i Inter Turku, irski Dundalk, Bohemians i Sligo Rovers, gruzijski Gagra, Dinamo Batumi i Dila Gori, estonski Paide...

U drugom su pretkolu Basel, Gent, Astana, Steaua, PAOK, AEK, Partizan, BATE Borisov, Molde, Rosenborg, Aberdeen, AEL Limassol, Čukarički, Vojvodina, Valerenga, Elsfsborg, Hacken, kazahstanski Tobol i Šahter Karagandi, bjeloruski Torpedo Žodino i poljski Rakow. Dakako, i mnogo otvorenih mjesta...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja