Sport

Komentari 19

Uefa časti: Za ulazak u skupine Konferencijske lige kao i za EL

Uefa časti: Za ulazak u skupine Konferencijske lige kao i za EL

Grupna faza u Konferencijskoj ligi donosi 2,94 milijuna eura, a toliko ove sezone donosi grupna faza Europske lige, ali Europska liga skače za 24% s 2,92 milijuna eura na 3,63 milijuna

Puno se veći iznosi dijele već kroz kvalifikacije, a hrvatskim bi klubovima ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige, odnosno Dinamu Lige prvaka, mogao donijeti velik novac. Čekala se vijest o raspodjeli novca u klupskim natjecanjima za sezonu 21/22, a sad su počele 'curiti' neslužbene informacije.

Dinamo i Istra u finalu Hrvatskog nogometnog kupa

Podsjetimo, tri hrvatska kluba natjecat će se u Konferencijskoj ligi, a Dinamo ide u kvalifikacije za Ligu prvaka. Klubovi koji ispadnu u kvalifikacijama za Ligu prvaka imaju 'popravni' u kvalifikacijama za Europsku ligu, a oni koji ispadnu u kvalifikacijama za Europsku ligu, mogu osigurati plasman u Konferencijsku ligu.

Tako više nema novaca za klubove koji ispadnu u kvalifikacijama LP i EL jer će ih dobiti u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu ili pak u grupnoj fazi natjecanja. Dijele se puno veći iznosi te će tako primjerice klubovi koji uđu u drugo pretkolo konferencijske lige imati osiguranih 350.000 eura. 

Grupna faza u Konferencijskoj ligi donosi 2,94 milijuna eura, a toliko ove sezone donosi grupna faza Europske lige, ali Europska liga iduće sezone skače za 24% s 2,92 milijuna eura na 3,63 milijuna. I u pobjedama i neriješenom rezultatu je Konferencijska liga na razini ovogodišnje Europske lige. 

Tako se za pobjedu dobiva 500.000 eura, a za remi 166.000 eura. U EL je iznos skočio na 630.000 eura za pobjedu i 210.000 za neriješeno. Najmanji je rast u Ligi prvaka gdje će za pobjedu klubovi dobiti 2,8 umjesto dosadašnjih 2,7 milijuna eura te 930.000 umjesto 900.000 za pobjedu. 

UEFA Champions League Group Stage Draw in Monaco

Pobjednik Konferencijske lige dobit će 5 milijuna eura, Europske lige 8,6 mil eura, a LP 20 milijuna. A kako će se dijeliti novac za solidarnost klubovima po ligama, tek treba vidjeti. 

Dinamo u Ligi prvaka kreće u prvom pretkolu, ako dođe do playoffa zaradit će pet milijuna eura, a za ulazak u skupinu 15,64 milijuna.

Ostala tri naša kluba uključuju se u 2. pretkolu Konferencijske lige, gdje je zarada ovakva:

Najčitaniji članci