Obavijesti

Sport

Komentari 58

Dinamo će biti nositelj u sva četiri pretkola Lige prvaka! Već zna puno mogućih suparnika...

Dinamo će biti nositelj u sva četiri pretkola Lige prvaka! Već zna puno mogućih suparnika...

Sve do zadnjeg pretkola 'plavi' ne mogu na Slaviju, Olympiakos, Young Boys i Crvenu zvezdu. No, lutajućih je mina i ovaj put puno, a ždrijeb će Uefa održati za malo više od mjesec dana

VIDEO

Dinamo je prvak, 22. put otkako je HNL-a pehar ide u maksimirske vitrine. Hajduk je šest puta bio prvak Hrvatske, a Zagreb i Rijeka po jednom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamova Trofejna soba 01:33

Tako je HNL, tri kola prije kraja, ušao među sad već većinu europskih liga koje su odlučene. Barem po pitanju prvaka, jer bitke za Europu i za ostanak i te kako su otvorene.

Europa League - Quarter Final Second Leg - Villarreal v GNK Dinamo Zagreb

Iduće sezone u novom lovu na Ligu prvaka - posljednji put u ovom formatu - Dinamo kreće u prvom pretkolu. Gdje će biti ne samo nositelj, nego i klub s najvećim klupskim koeficijentom.

Irski Shamrock Rovers, islandski Valur, norveški Bodo Glimt, malteški Hamrun Spartans i prvak Albanije (Teuta, Partizani ili Laci) sigurno su mogući suparnici Dinama na prvoj stubi, kao i pobjednik kvalifikacijskog turnira na kojem su prvaci Farskih Otoka, Kosova, Andore i San Marina.

Gruzijski prvak Dinamo iz Tbilsija, litavski Žalgiris, estonska Flora, crnogorska Budućnost, kazahstanski Kairat, finski HJK Helsinki, latvijska Riga te bjeloruski Šahtjor Soligorsk mogući su suparnici, odnosno oni od njih koji ne budu nositelji. A to ćemo doznati kad doznamo prvake Slovačke, Izraela, Walesa, Rumunjske, Azerbajdžana, Moldavije, Slovenije, Gibraltara, Luksemburga, BiH, Armenije i Sjeverne Irske.

Ždrijeb 1. pretkola je 15. lipnja, igra se 6. i 7. odnosno 13. i 14. srpnja, a "plavi" sigurno ne mogu na Olympaikos, Crvenu zvezdu, Ludogorec, Malmö, Legiju, Ferencvaros i makedonsku Shkendiju.

U 31. kolu Prve HNL na Maksimiru se sastali Dinamo i Hajduk

Dinamo će biti nositelj i u drugom i trećem pretkolu. U drugom se priključuju praška Slavija i Young Boys, na koje Dinamo još tada ne može, te ciparska Omonia, koja nije nositelj i "plavi" bi je mogli izvući u ždrijebu 16. lipnja. Te se utakmice igraju 20. i 21. odnosno 27. i 28. srpnja.

U trećem, pak, pretkolu Dinamo i dalje ne može na Slaviju, Olympiakos, Young Boys i Zvezdu, ali može na Malmö, a možda i na Glasgow Rangers i Ludogorec, koji bi mogli ispasti s liste nositelja, ovisno o tome koliko će biti iznenađenja u ranijim pretkolima. Ždrijeb je 19. srpnja, a utakmice su 3. i 4. kolovoza prve i 10. kolovoza uzvratne.

I napokon, u četvrtom pretkolu, odnosno playoffu, Dinamo će i dalje biti nositelj, tu se uključuju prvaci Austrije i Turske, a zasad se jedino zna da nositelj neće biti Zvezda, ako dogura do zadnje stube. Ždrijeb je 2. kolovoza, a utakmice čiji pobjednici ulaze u skupinu Lige prvaka su 17. i 18., odnosno 24. i 25. kolovoza.

U Konferencijskoj ligi Hrvatska će imati tri predstavnika, koji kreću od drugog pretkola. Osijek je siguran, a za druga dva mjesta bore se Istra kroz Kup te Gorica, Rijeka i Hajduk kroz prvenstvo.

Ako Istra pobijedi Dinamo u finalu Kupa, u KL će ona i treći na tablici, a ako Dinamo osvoji Kup u KL će treći i četvrti na tablici HNL-a.

I tu se mjesta popunjavaju pa se zasad zna da će u 1. pretkolu biti islandski Stjarnan, mađarska Puskas akademija, Runavik i Klaksvik s Farskih Otoka, velški Bala Town, malteški Hibernians, Gzira United i Birkirkara, islandski Hafnarfjordur i Breidablik, litavski Suduva, Kauno Žalgiris i Panevežis, latvijski Liepaja, Valmieras i Riga, finski KuPS, Honka i Inter Turku, irski Dundalk, Bohemians i Sligo Rovers, gruzijski Gagra, Dinamo Batumi i Dila Gori, estonski Paide...

U drugom su pretkolu Astana, Partizan, BATE Borisov, Molde, Rosenborg, Aberdeen, AEL Limassol, Čukarički, Vojvodina, Valerenga, Elsfsborg, Hacken, kazahstanski Tobol i Šahter Karagandi, bjeloruski Torpedo Žodino i poljski Rakow. Dakako, i mnogo otvorenih mjesta...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica