Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Dinamo će proći Gruzijce, ali treba se paziti njihove desetke'

'Dinamo će proći Gruzijce, ali treba se paziti njihove desetke'
3

Velika je razlika u kvaliteti između Dinama i Saburtala, stvarno ne vidim načina kako bi Gruzijci mogli iznenaditi 'modre'. Travnjak u Tbilisiju je dobar, a treba biti spreman i na veću vlagu

VIDEO

Ma ne brinite, Dinamo neće imati baš nikakvih problema sa Gruzijcima, prevelika je tu razlika u kvaliteti. Zagrepčani su veliki favoriti, rekao bih kako je tu 80-20% prednost u njihovu korist, kaže Gabrijel Boban.

Saburtalo Tbilisi bit će prvi europski suparnik Dinama u novoj sezoni. Gruzijski prvak u dvije je utakmice bio bolji (3-0, 1-3) od Šerifa, tako iz kvalifikacija za Ligu prvaka izbacio Zorana Zekića i brojnu hrvatsku koloniju (Boban, Mužek, Mikulić, Palić) u Tiraspolu.

- Poveli smo 3-0 već nakon 10-ak minuta igre, sve je bilo kako treba, ali onda smo nespretno primili gol i Saburtalo je otišao dalje. Siguran sam kako smo bolja momčad od Gruzijaca, to smo sada i dokazali u uzvratu, ali eto oni su prošli dalje. Loše smo odigrali prvu utakmicu u Tiraspolu, teško je takav rezultat bilo preokrenuti u gostima - kaže Gabrijel Boban, pa nastavlja:
 
- Saburtalo? Ničime me nisu impresionirali, kažem Dinamo to lako prolazi. U prvoj utakmici su čak težili igri, tražili pas-igru, dok su u uzvratu bili skroz povučeni. Imali smo dosta opasnih situacija za četvrti gol i prolaz dalje, nažalost to se nije dogodilo.

Ima li u njihovim redovima neki igrač kojeg bi se u Maksimiru trebali paziti?

- Ima, njihova "desetka" Giorgi Kokreidze je vrlo zanimljiv igrač. Niskog je težišta, vižljast i lagan, opasan dribler. On je daleko najbolji igrač Saburtala, opasan je kada se razmaše. I kada ima vremena za razmišljanje, igra na poziciji lijevog krila ili polušpice, a sve se vrti oko njega. Ostatak momčadi ipak nije na toj razini kvalitete.

GNK Dinamo - NK Osijek

Gabrijel Boban je nastavio...

- Igrali smo na stadionu Miheil Meški koji je zatvoren, ima sve tribine, a i travnjak se nalazi u solidnom stanju. Teren neće predstavljati probleme igračima Dinama, kao ni atmosfera jer tamo nema vatrenih navijača. Jedino što sam osjetio u Tbilisiju je malo veća razina vlage, ali i to nije ništa strašno.

Sličnog je mišljenja i trener Zoran Zekić.

- Ma bude li Dinamo ozbiljan, tu neće biti nikakvih problema. Kao što ih ne bi imali niti s nama. Saburtalo ima dva opasna igrača (Kokreidze i Tera), oni igraju na krilima, brzo mijenjaju strane, no ostatak momčadi je ipak prosjek. Gledao sam Dinamo protiv Rijeke, zaigraju li i u Gruziji takvim angažmanom, Saburtalo nema baš nikakve šanse - rekao nam je Zoran Zekić, pa dodao:

- Ničega se "modri" ne trebaju plašiti u Tbilisiju, niti stadiona niti atmosfere, mi smo igrali pred pet tisuća gledatelja. Kažem, mi smo se tek skupili, šest igrača su nam stigli prije 20-ak dana, a nismo još niti maksimalno spremni. A opet, mogli smo proći, ali sve smo prokockali u toj domaćoj utakmici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica