Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Dinamo je baš težak i zanimljiv protivnik. Igra dobro i u Europi'

'Dinamo je baš težak i zanimljiv protivnik. Igra dobro i u Europi'

Posljednjih godina Dinamo ne igra dobro samo u hrvatskom prvenstvu nego i u europskim natjecanjima. Prošle sezone su u Ligi prvaka osvojili pet bodova, rekao je trener Krasnodara...

VIDEO

Nije riječ o momčadi koju želite pod hitno izbjeći, ali nije riječ ni o momčadi koju priželjkujete. Tu su negdje na sredini, i pašu i ne pašu, ali prošlost je pokazala da su takvi najgori.

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

Dinamo je doznao protivnika u šesnaestini finala Europske lige, a da je moglo lakše, moglo je itekako jer će hrvatski prvak, nakon CSKA Moskve, opet putovati u Rusiju. Riječ je o ruskom Krasnodaru koji je osnovan prije 12 godina, ali ovo će mu biti čak četvrti nastup u nokaut fazi Europske lige. Rusi su ove sezone po prvi put nastupili u grupnoj fazi Lige prvaka gdje su pošteno namučili Sevillu pa izgubili (2-3 i 1-2), pobijedili i remizirali s Rennesom  (1-0 i 1-1) i uzeli bod Chelseaju (0-4 i 1-1).

Champions League - Play-off - First Leg - FC Krasnodar v PAOK

S klupe ih vodi jedan od najmlađih trenera u Ligi prvaka, a sad i Europskoj ligi. To je Murad Musajev (37) koji je na njihovoj klupi od 2018. godine. Sam klub je osnovan 2008. godine, a u elitnom rangu ruskog nogometa su od 2011. godine te im je tržišna vrijednost prema Transfermarktu 116 milijuna eura, što je 41,5 milijun eura više no što vrijedi zagrebački Dinamo.

I Krasnodar se vjerojatno nadao nekome lakšem protivniku, a što na sve kaže trener?

- Posljednjih godina Dinamo ne igra dobro samo u hrvatskom prvenstvu nego i u europskim natjecanjima. Prošle sezone su u Ligi prvaka osvojili pet bodova u skupini s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom, a ove sezone su u Europa ligi osvojili prvo mjesto. Siguran sam da ćemo u 1/16 finala igrati protiv teškog i zanimljivog protivnika - rekao je Musajev za klupske stranice.

U ruskom prvenstvu su tek osmi s 27 bodova, ali bodovi nikako nisu mjerilo njihove kvalitete. U nedjelju su pobijedili Ćorlukin Lokomotiv 5-0, a kolo prije toga istim rezultatom je stradao Rotor iz Volgograda.

Prva se utakmica igra 18. veljače u Rusiji, a uzvrat je 25. veljače na Maksimiru. Dok će Dinamo tad već imati kontinuitet nastupa u HNL-u, rusko će prvenstvo još uvijek biti na pauzi. I to je ono što bi mogla biti Dinamova prednost. 'Modri' su ove godine već jednom preživjeli rusku zimu (CSKA 0-0), a nadamo se da će početak sljedeće godine biti rezultatski uspješniji.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe