Sport

Komentari 61

Dinamo je danas tamo gdje je Hajduk bio još prije 25 godina

Dinamo je danas tamo gdje je Hajduk bio još prije 25 godina

Nenad Bjelica naprosto je idealan da mu se da čisti menadžerski ugovor. Postotak od love koju momčad zaradi na terenu i od prodaje igrača koje će stvoriti. S njim treba potpisati na što više godina

Trebalo je samo poljubiti ruku nogometu. Ma, baš kako kaže nikad dovoljno puta citirano prvo Googleovo pravilo, fokusiraj se na korisnika i sve će doći samo po sebi. Dok je u fokusu bio Zdravko, to jest dok je glavni proizvod bio transfer, rezultati su bili kakvi su bili. Negativni rekordi, da suparnički navijači dinamovcima vade mast.

Sad je Dinamo fokusiran na nogomet. Glavni je Bjelica, koji se čak i od Ćire bolje izmiče da bi glavni bili igrači. Rezultati su takvi da novo proljeće nije zajamčeno, ali dovoljno dobri da je razumno, utemeljeno razmišljati što dalje treba učiniti da se ubuduće proljeće maltene podrazumijeva.

Kao nekoć Nokia, koja nije razumjela što Jobs jest razumio, da telefon nije puki uređaj, nego stvar softwarea, nekad je Hajduk imao sve u rukama. Četvrtfinale Lige prvaka, nula s Ajaxom, predsjednik HNS-a bio je Nadan Vidošević. Danas sve u rukama ima Dinamo. S praktički dvije postave koje mogu igrati nacionalnu ligu i nekoliko igrača koji Atalanti mogu utrpati četiri komada, brdom love koju je već zaradio u Europi i brdom koje će zaraditi prodajom Olma i drugih, Dinamo prednost može izgubiti praktički samo prestane li ljubiti ruku nogometu.

U redu, i drugi mogu pronaći dobre, a jeftine igrače, odgojiti vlastite u omladinskoj školi. I u komplicaranijim djelatnostima od nogometa padala su kraljevstva. Ali, kužimo se, Dinamo je trenutno toliko bolji od ostalih da bi to vjerojatno ostao i da Zdravka sud proglasi nevinim i da opet svako malo u svlačionici motivira momčad.

Besplatan savjet vrijedi koliko i košta, ali poljubiti ruku nogometu sad bi najvjerojatnije značilo s Bjelicom potpisati ugovor na što više godina. Sa svim mogućim klauzulama koje mu jamče nesmetan rad. Gledajući Dinamo kao korporaciju, Bjelica je naprosto idealan da mu se da čisti menadžerski ugovor. Postotak od love koju momčad zaradi na terenu i od prodaje igrača koje će stvoriti.

I, sitnica, i dalje smatram da je bolje da je Dinamo izgubio sve one utakmice u Ligi prvaka, nego da ih nije igrao. Nužna školarina prije jačanja da Dinamo tu i tamo može školovati treću momčad Italije. A dalje, optimist sam, što bude.

Najčitaniji članci