Obavijesti

Sport

Komentari 423

Privatizacija Dinama: Kažu da smo prćija? Evo vam dionice!

Privatizacija Dinama: Kažu da smo prćija? Evo vam dionice!
10

Ponudit ćemo dionice pa neka poduzetnici i privatnici ulažu. Svi koji vole Dinamo, neka ulože novac. Mi ćemo imati mir i znat ćemo tko su dioničari, kaže Mamić

VIDEO

Dinamova skupština u ponedjeljak jednoglasno je odlučila da maksimirski klub ide u preoblikovanje. Privatizacija Dinama provest će se kroz četiri koraka. Svaki član moći će kupiti dionice kluba. U četvrtom krugu dionice će moći kupiti svi.

Pokretanje videa...

Sanjin Strukić/PIXSELL 04:48

Dinamo je u ponedjeljak sazvao Skupštinu kluba koju su odgađali proteklih mjeseci. Ministarstvo sporta naložilo je klubu da sazove Skupštinu do 28. veljače zbog usvajanja financijskih izvješća za 2014. te usklađivanja Statuta s novim Zakonom o udrugama. Na dnevnom redu je bilo imenovanje tijela Skupštine, usvajanje zapisnika sa sjednice održane 17. ožujka 2014. godine, financijsko izvješće, izmjene i dopune Statuta te prijedlog postupka preoblikovanja kluba sukladno Zakonu o sportu.

Sanjin Strukić/PIXSELL

Ono najvažnije najavio je Zdravko Mamić. Dinamo ide u preoblikovanje kluba. Privatizacija maksimirskog kluba bit će provedena u četiri kruga. Prije objašnjenja kako će to biti napravljeno, Mamić je podnio financijsko izvješće.

- Prihodi za 2014. godinu su nam 120.725,071 kunu. Rashodi su 211.372,783 kune. Minus je jer je amortizacija 36.101,366 kuna, a manjak će biti pokriven viškovima iz prethodne godine i budućim potraživanjima od transfera za Vrsaljka, Kovačića, Jedvaja, Brozovića, Čopa i Halilovića, koji su 202.425,000 kuna - rekao je Zdravko Mamić i dodao:

- U bilancu ne ulazi 90 milijuna kuna od prodaje Duje Čopa i Marcela Brozovića. To ćemo uknjižiti 2015. godine - kazao je izvršni predsjednik "modrih".

- Tri su razloga zbog kojih Dinamo ide u preoblikovanje. Prvi je da klub kao Udruga građana može godišnje biti u minusu pet milijuna eura. Nakon tri godine gubi licenciju. Drugo, dioničko društvo može biti godišnje u minusu 15 milijuna eura i tako tri godine. Nakon toga gubi licenciju. Treće, govore da je klub privatna prćija. E pa idemo onda u preoblikovanje - kazao je Zdravko Mamić.

- Ponudit ćemo dionice pa neka poduzetnici i privatnici ulažu. Svi koji vole Dinamo, neka ulože svoj novac. Mi ćemo imati mir i znat ćemo tko su dioničari.

Privatizacija u četiri koraka:

  • 1. KRUG: Gradska samouprava - d ionice se nude jedinicama lokalne samouprave, u ovom slučaju to je Grad Zagreb.
  • 2. KRUG: Dionice mogu kupiti članovi kluba - u drugom krugu pravo kupnje dionica imaju svi članovi u jednakim omjerima.
  • 3. KRUG: Dionice kupuju oni članovi koji su upisali pravo u 2. krugu - u trećem krugu pravo kupnje imaju članovi koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu razmjerno svojim uplatama u tom krugu.
  • 4. KRUG: Dionice mogu kupiti baš svi - u četvrtom krugu svi imaju pravo kupiti dionice Dinama. U slučaju da se do tada ne prodaju sve dionice, postoji mogućnost da netko od vjerovnika svoje dugove pretvori u dionice, što su koristili klubovi koji su imali velika dugovanja, što kod nas ipak nije slučaj.

*Dionice ima pravo kupiti svaki član, bez obzira koliko je dugo član

Porezna inspekcija bez primjedbe

- Porezna inspekcija je nakon više mjeseci završila svoj rad i nisu imali nikakve primjedbe na naše poslovanje – rekao je predsjednik kluba Mirko Barišić.

Zdravko bratu Zoranu dao minus četiri

Zoki, ocjena za sezonu ti je minus 4. Nisi izborio proljeće u Europi, izgubili smo financijski, a u Rumunjskoj smo morali daleko hrabrije igrati. Htio bih da smo jači i sve ćemo učiniti da budemo bolji u Europi, rekao je Zdravko Mamić i dodao:

- Da nema Dinama, ne bi bilo ni hrvatskog nogometa. U Italiji smo igrali 1-1 protiv Talijana, nikad niti jedna momčad nije posramila jednu silu kao što je to napravila Hrvatska Italiji. U toj utakmici nastupilo je 11 igrača koji su prošli kroz Dinamo.

Željko Hladika/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 423
VIDEO

LIVE Bayern - Real Madrid 2-2: Ma ovaj Real ima sto života! Vinicius izjednačio iz penala
PRATITE PRIJENOS

LIVE Bayern - Real Madrid 2-2: Ma ovaj Real ima sto života! Vinicius izjednačio iz penala

Liga prvaka, polufinale: S jedne strane šest, s druge 14 naslova prvaka Europe. Real je poveo u prvom dijelu, Bayern preokrenuo u nastavku, ali je Vinicius u završnici izjednačio na 2-2

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna