Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dinamo je već pobijedio Milan, Ladić je obranio penal Gullitu, a zabijali su Kasalo i Munjaković!

Dinamo je već pobijedio Milan, Ladić je obranio penal Gullitu, a zabijali su Kasalo i Munjaković!
16

Zanimljivo, taj Milan je samo godinu dana kasnije praktički u istom sastavu osvojio naslov europskog prvaka, a u Milanu su se tog dana zaljubili u Zvonimira Bobana...

VIDEO

Dinamo je već jednom u svojoj povijesti slavio kod Milana na San Siru! Zagrepčani su u travnju 1988. godine predvođeni Ćirom Blaževićem gostovali kod Milana, pa u prijateljskoj utakmici svladali talijanskog velikana 2-1. I to ne "neki" Milan, već momčad za koju su igrali Baresi, Ancelotti, Costacurta, Maldini, Gullit, Van Basten...

Pokretanje videa...

Dinamo srušio Chelsea 01:00

Milan je poveo krajem prvoga dijela kada je Virdis iz blizine matirao Ibrahimovića. Dinamo se nije predavao, niti plašio moćnog Milana, pa su "modri" izjednačili u 58. minuti, glavom je pogodio Vlado Kasalo. Domaćin je u nastavku utakmice svim silama krenuo na pobjedu, a u 85. minuti je Dražen Ladić obranio penal Ruudu Gullitu. 

Samo tri minute kasnije, Dinamo je stigao do velikog preokreta, a junak je bio Mladen Munjaković. U Milanu su se tog dana "zaljubili" u Zvonimira Bobana koji je tri godine kasnije stigao na San Siro. Najveći pljesak na utakmici dobio je pak Claudio Borghi Argentinac u dresu Milana koji je jedan korner na utakmici izveo "rabonom", tako oduševio brojne gledatelje.

Milan - Dinamo 1-2

San Siro. Gledatelja: 30.000.
Strijelci: 1-0 - Virdis (41), 1-1 - Kasalo (58), 1-2 - Munjaković (88).
Milan: G. Galli (od 46. Nuciari), Tassotti (od 87. Nava), Mussi, Ancelotti (od 82. Lantignotti), F. Galli (od 46. Costacurta), Baresi (od 46. Maldini), Evani (od 46. Colombo), Borghi, Van Basten (od 46. Bortolazzi), Gullit, Virdis (od 70. Baldesini).
Trener: Arrigo Sacchi.
Dinamo: Ibrahimović (od 46. Ladić), Cupan (od 73. Agić), Pavličić, Lesjak, Kasalo, Matić, Besek, Munjaković, Z. Boban, Škoro, Deverić.
Trener: Miroslav Blažević.

Zagrepčani su na povratak na San Siru čekali 12 godina, a onda u 3. pretkolu Lige prvaka stigli na noge velikom Milanu. I realno, Dinamo tu u dvije utakmice nije imao nikakve šanse. Milan je na San Siru slavio 3-1, uzvratni dvoboj završio je s glatkih 3-0 za Talijane. Bili smo na toj utakmici, Dinamo je imao glasnu podršku oko 3-4 tisuće Bad Blue Boysa koji su zauzeli sjevernu tribinu.

Milano: Prva utakmica 3. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka, AC Milan - Dinamo Zagreb  3:1, 09.08.2000.

 

Milano: Prva utakmica 3. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka, AC Milan - Dinamo Zagreb  3:1, 09.08.2000.
Milano: Prva utakmica 3. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka, AC Milan - Dinamo Zagreb  3:1, 09.08.2000. Milano: Prva utakmica 3. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka, AC Milan - Dinamo Zagreb  3:1, 09.08.2000.

Milan je tih dana bio ponajbolja momčad svijeta, a protiv Dinama su (na San Siru) zaigrali Maldini, Costacurta, Serginho, Albertini, Leonardo, Gattuso i čudesni Ševčenko na kojeg braniči "modrih" nisu imali nikakvog odgovora. No, svi navijači Dinama i dalje pamte vodeći gol Renata Pilipovića kao i nogometnu minijaturu Zorana Pavlovića koji je na početku utakmice po terenu "valjao" Gennara Gattusa.

Milan - Dinamo 3-1

San Siro. Gledatelja: 25.000.
Strijelci: 0-1 - Pilipović (19), 1-1 - Ševčenko (21), 2-1 - Ševčenko (59), 3-1 - Comandini (90).
Milan: Abbiati, Chamot, Costacurta, Maldini, Serginho, Albertini, Gattuso, Ambrosini (od 49. Guly), Leonardo (od 87. Coco), Jose Mari (od 77. Comandini), Ševčenko.
Trener: Alberto Zaccheroni. 
Dinamo: Butina, Bišćan, Sedloski, Polovanec (od 46. Drpić), Šabić (od 76. Bazina), Pavlović, Agić, Pilipović (od 65. Šokota), Mujčin, Mikić, Balaban.
Trener: Marijan Vlak.

Milano: Prva utakmica 3. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka, AC Milan - Dinamo Zagreb  3:1, 09.08.2000. Milano: Prva utakmica 3. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka, AC Milan - Dinamo Zagreb  3:1, 09.08.2000. Milano: Prva utakmica 3. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka, AC Milan - Dinamo Zagreb  3:1, 09.08.2000.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!
KAKVA ŠAMARČINA

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je 37-22 od svjetskog prvaka Danske u posljednjem nastupu na prijateljskom turniru u Oslu. U prvom poluvremenu zabila je samo šest golova i pošteno se izblamirala

VIDEO Nogometaš Lokomotive slavio titulu Dinama i predvodio pjesmu Boysa: 'I u nebo s njim!'
POGLEDAJTE SLAVLJE

VIDEO Nogometaš Lokomotive slavio titulu Dinama i predvodio pjesmu Boysa: 'I u nebo s njim!'

ZAGREB - Robert Mudražija, igrač Lokomotive koji je golovima srušio Hajduk i Rijeku i time pomogao Dinamu da osvoji naslov, gledao je utakmicu s Osijekom na Maksimiru. U blizini stadiona primijetili su ga Bad Blue Boysi i bacali u zrak, a s njima je i zapjevao dio Dinamove himne "I u nebo s njim i u pakao, Bad Blue Boysi - Dinamo!".
Maksimir skandirao Jakiroviću, on zaplakao: Mama je ponosna
EMOTIVAN NASLOV

Maksimir skandirao Jakiroviću, on zaplakao: Mama je ponosna

Morate ići dalje, nosite u sebi tugu, oguglao sam više na to, rekao je trener Dinama pa o napisima o smjeni kazao: Internet je vrag, svatko ima pravo na svoje mišljenje, neki većinom gledaju negativno