Obavijesti

Sport

Komentari 42

'Dinamo mi je u krvi, neopisivo je bilo zabiti Hajduku u Splitu'

'Dinamo mi je u krvi, neopisivo je bilo zabiti Hajduku u Splitu'
1

SVOJ NA SVOME Nadam se povratku u Dinamo, pratim i svoje Dugo Selo, a gol posvećujem preminulom kumu Željku, kaže nam Matija Fintić koji odmara u Zagrebu nakon što je zabio gol Hajduku na Poljudu

VIDEO

Nisam mogao zamisliti bolji trenutak za zabiti prvi prvoligaški gol. Na Poljudu protiv Hajduka. Rođen sam i odrastao u Zagrebu, dijete Dinama, “modri” klub mi je u krvi. No, ne potičem rivalitet, dobro mi je u Istri te samo ističem kako je bilo lijepo zabiti takav gol, javio nam se Matija Fintić (22). 

Istrin je veznjak u nedjelju zabio Splićanima u 2-1 porazu, a gol je posvetio svojem kumu Željku koji je nedavno preminuo, a bio mu je velika podrška..

- Baš mi je žao što smo izgubili, mislim da smo bili baš dobri i da smo to mogli dobiti. Igrali smo fino, od noge do noge, a onda se u drugom poluvremenu neobjašnjivo povukli. Nema teorije da se braniš 45 minuta protiv nekog i da ne pogriješiš - objašnjava Fintić.

Mladi je veznjak u ovoj polusezoni odigrao četiri utakmice i tek hvata pravi ritam.

- Došao sam krajem priprema, ali evo, trener Prelec me zadnjih par utakmica stavlja od prve minute. Ostanak u ligi? Nema straha, pa nas nitko nije nadigrao! - kaže Matija.

Posudba mu traje do kraja sezone, a još se nada povratku u Dinamo:

- Nisam se još čuo s ljudima iz kluba, ali vjerujem u sebe. Moram tu odraditi dobru polusezonu, a onda povratak uopće ne bi bio nemoguć.

Matija će slobodne dane provesti u Zagrebu, a bacit će oko i na događanja u NK Dugo Selo kojem pomaže. Svako toliko kupi im sportskih rekvizita, opreme i lopti.

Split: Utakmica 19. kola HNL-a između HNK Hajduk i NK Istra 1961

Bio je dio čuvene Dinamove generacije koja je 2016. u juniorskoj Ligi prvaka pobijedila Anderlecht (2-0), ali je “modri” klub izbačen za zelenim stolom jer je Fintić u igru ušao u 83. minuti, a nije imao pravo nastupa zbog žutih kartona.

Zagreb: Dinamo i Hajduk odigrali bez pobjednika u Drugoj HNL

- Znao sam da imam žute kartone, ali mislio sam, kao i ljudi u klubu, da se brišu nakon grupne faze. Ali dobro, to je prošlost, na to se više ne želim osvrtati. Dobacivali su mi svašta zbog tog kiksa, ali sad se tome samo mogu nasmijati - objasnio je simpatični nogometaš pulskoga kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka