Obavijesti

Sport

Komentari 76

Kopić: Petković se mora izvući iz ovog blata. Ostajem li na klupi Dinama? Svatko ima svoj obraz

Kopić: Petković se mora izvući iz ovog blata. Ostajem li na klupi Dinama? Svatko ima svoj obraz

U nogometu je sve bitno, svi naši igrači imaju veliku kvalitetu, ali nije slučajno da na Rujevici baš Arijan Ademi dođe u kazneni prostor i zabije gol za pobjedu, to su razlike, kaže Željko Kopić uoči derbija s Hajdukom

VIDEO

U dobrom smo stanju, spremni i motivirani, odlučni da odradimo još jedan kvalitetni derbi. Poštujemo Hajduk, za njih se pripremimo kao i za svakog drugog suparnika, rekao je Željko Kopić uoči derbija.

Pokretanje videa...

Dinamo u pogon pustio tramvaj s motivima iz 1982., a Ćiro nam rekao: 'Još uvijek dobijam ponude' VIDEO

Kreće ludnica, jedan od najzanimljivijih derbija Hajduka i Dinama posljednjih godina. Točnije, sutrašnji derbi utakmica je velikog uloga, riječ je o nikad zanimljivijoj borbi za naslov prvaka. Sutra bismo mogli dobiti odgovore na oba pitanja. Dinamo bi pobjedom izbacio Splićane iz utrke za naslov prvaka i tako bi u toj bitci ostao samo Osijek. S druge strane, Hajduku je pobjeda nužna ako želi da snovi o naslovu i dalje ostanu živi. 

Zagreb: Željko Kopić najavio sutrašnju utakmicu između Dinama i Hajduka

- Zdravstveno stanje? Sigurno neće biti Menala i Bulata, još ćemo vidjeti kakvo je stanje s ostalim igračima. Franjić se osjeća malo bolje, o njegovom nastupu odlučit će liječnička služba - rekao je na press-konferenciji Željko Kopić, pa nastavio:

- Ovih sedam bodova prednosti smo zaslužili radom, trudom, kvalitetom izvedbe i doprinosom svih igrača. Sada smo u boljoj situaciji nego ranije, ali ona nam i dalje ništa ne garantira. Želimo nova tri boda, želimo pobjedu. Ima dovoljno kola do kraja, moramo biti pametni, ozbiljni, pa prvenstvo mirno privesti kraju.

PRESICU POGLEDAJTE OVDJE


Kako će se Dinamo postaviti na Poljudu?

- Mi nikada ne pripremamo utakmicu za remi, uvijek idemo na pobjedu. Evo, na zadnjem derbiju smo od prve minute zaigrali s tri napadača (Emreli, Oršić i Petković), a ako netko i dalje misli da je to bila defenzivna postavka, to mu dozvoljavam. Imali smo svoje prilike u tom derbiju, imao ih je i Hajduk, ali nitko nije zabio.

Zadnji put vam se na tom derbiju ozlijedio Mahir Emreli, ali nije tražio zamjenu. Hoćete li sada "narediti" igračima da vam prijave ako osjete nekakve probleme?

Dinamo i Istra sastali se u 31. kolu HT Prve lige

- Za mene je to ekstra pozitivno, ako igrač osjeća neki problem, ali želi za klub i momčad dati maksimum. Svi smo vidjeli da Emreli nije bio pravi, ali on se diže, iz utakmice u utakmicu je sve bolji. Dosta smo igrača morali "vraćati" u pravi ritam, pa tako i njega. Meni je najvažnije da svi žive za uspjeh kluba, naslov prvaka i da su se spremni baciti na glavu. 

Željko Kopić je nastavio...

- U nogometu je sve bitno, svi naši igrači imaju kvalitetu, ali nije slučajno da na Rujevici baš Ademi dođe u kazneni prostor i zabije za pobjedu. Mi imamo gard, energiju, pobjednički mentalitet, no to treba opravdati u svakoj utakmici. A teško je onda igračima koji nisu u top stanju. Evo, sada se Ivanušec vraća od ozljede, ne možemo mi od njega očekivati da odmah riješi derbi. 

Zagreb: Trening nogometaša Dinama uoči sutrašnje utakmice protiv Seville

Dinamo je zadnju utakmicu odigrao jako dobro, Petković i Ivanušec su ušli s klupe. Osjećate li pritisak ako bi igrače takvog tipa u derbiju ostavili na klupi?

- Pritisak? Ma pritisak je uvijek dok radite u Dinamu. Mi imamo velik broj kvalitetnih igrača, puno ih rotiramo i to je pozitivno. Neki igrači koji prije nisu imali minutažu sada igraju u kontinuitetu, reprezentativci također znaju sjediti na klupi. To je sve od utakmice do utakmice, gledamo što je najbitnije za momčad. No, svi doprinose našim uspjesima.

Hajduk u posljednji vrijeme ne igra u skladu s očekivanjima...

Zagreb: Željko Kopić najavio sutrašnju utakmicu između Dinama i Hajduka

- OK, ali imao je i Hajduk dobrih utakmica, onda je možda uslijedio manji pad. Sve ovisi o mikrociklusu trenera, kako tko tempira formu, stanju igrača. Netko to sa strane vidi je li sve idealno ili nije, ali nije to Football Manager. Ljudska bića nose svoje emocije, zdravstvene probleme, bolju i lošiju formu, puno je tu elemenata koji utječu na igrače. 

Kakav Hajduk očekujete?

- Sigurno da će oni ući s visokom energijom, intenzitetom i pritiskom u prvih 15-ak minuta, dobri su u osvajanju drugih lopti, to je klasika. Ali, mi na Poljud idemo igrati nogomet, nadigravati se i nametnuti. Želimo biti pravi, dobiti utakmicu, kratko i jasno.

Dinamo i Istra sastali se u 31. kolu HT Prve lige

Smetaju li vam natpisi po medijima kako na ljeto možda više neće biti trener Dinama?

- Ne, zašto bi? Pa vi pišete što mislite da treba, svatko ima svoj obraz. Netko će vas onda pogledati u oči, netko spustiti pogled, ali svatko piše što misli da treba. Ja sam trener Dinama, a bio to još jedan, 101 ili 1001 dan, moram i želim raditi najbolje što mogu. Dat ću sve od sebe za klub i momčad, ali svaki svoj trener ima rok trajanja. Meni je najbitnije da svaki dan dajem sve od sebe, to mi je jedino bitno.

Kakvo je stanje s Bruno Petkovićem?

- Bruni nije lako, na zadnjoj utakmici ni atmosfera s tribina nije bila prava prema njemu kada je ulazio u igru (navijači mu zviždali), od njega svi imaju visoka očekivanja. On dobro radi, ali svaki igrač prolazi kroz razne periode, nekada je sve dobro, vrište naslovnice, ali nekada treba proći i kroz blato. A ako ste spremni moliti za kišu, onda morate proći kroz blato. Na njemu je sada da se izvuče iz tog blata, da bude pravi bez obzira igrao li pet, 55 ili 95 minuta.

Stiže li Josip Drmić u Maksimir?

- Drmić je dobar igrač, vidjet ćemo kad krene prijelazni rok - završio je Kopić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu