Obavijesti

Sport

Komentari 84

Dinamo o novom stadionu: Sastali smo se s Tomaševićem

Dinamo o novom stadionu: Sastali smo se s Tomaševićem

To je bio prvi sastanak na ovu temu te su razmijenjene informacije o nužnosti izgradnje novog stadiona u Maksimiru, pri čemu je naglasak stavljen na mogućnosti i modele izgradnje, temeljene na pravu građenja, objavio je Dinamo

VIDEO

Dinamo napreduje iz godine u godinu. Stvaraju se novi igrači i zarađuju milijuni na njihovim transferima, osvajaju domaći trofeji, ruše velikani u europskim natjecanjima. Ipak, nešto ga koči u tome da ne dosegne još veće visine. A to je oronuli stadion.

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

Maksimir je problem s kojim se Dinamo već godinama bori i crveni po Europi. U njegovu obnovu uloženi su milijuni, ali stadion propada iz godine u godinu. I to je jedan od razloga zašto nema gledatelja na utakmicama. Nije samo zbog komfora, već i zbog straha da bi mogli nastradati. Prije dvije godine je veliko staklo palo samo metar od djece i prolaznika, a nakon potresa su se pojavili novi problemi zbog čega je od tada istočna tribina izvan funkcije.

Tema novog stadiona bila je glavni dio predizbornih obećanja. Kako to inače bude, sve je otišlo u zaborav, ali krajem 2021. godine su se stvari konačno pomaknule s mrtve točke.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je na konferenciji za medije u utorak potvrdio da se sastao s vodećim predstavnicima GNK Dinamo 20. prosinca. Na sastanku su razgovarali o stadionu, a o svemu se oglasio i zagrebački klub.

- Na temelju zamolbe GNK Dinamo, 20. prosinca 2021. godine održan je sastanak između delegacije Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom g. Tomislavom Tomaševićem i delegacije GNK Dinamo, na čelu s predsjednikom kluba g. Mirkom Barišićem. To je bio prvi sastanak na ovu temu te su razmijenjene informacije o nužnosti izgradnje novog stadiona u Maksimiru, pri čemu je naglasak stavljen na mogućnosti i modele izgradnje, temeljene na pravu građenja kojim bi Grad Zagreb svoje zemljište dao za izgradnju stadiona od strane GNK Dinamo i njegovih potencijalnih partnera. U idućih mjesec dana bit će održan novi sastanak na ovu temu te ćemo o svim relevantnim informacijama pravovremeno obavijestiti javnost i navijače - objavio je Dinamo.

Tomašević je priznao kako su razgovarali i modelima financiranja, a novi sastanak je najavio krajem ovog mjeseca. 

-  Razgovarali smo i o različitim modelima financiranja, gledamo iskustva drugih klubova i gradova oko financiranja i izgradnje, ali gledamo i model koji neće opteretiti ni kunu gradskog proračuna. Imat ćemo ubrzanu dinamiku, ali to se ne može riješiti preko noći. To je problem koji je nastajao dva desetljeća, možda i više. Pitanje je i zamjenskog stadiona, ima tu još niz pitanja koje treba odgovoriti - objasnio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka