Obavijesti

Sport

Komentari 108

Lokosi poveli pa pali: Dinamo dobio, navijači skandirali Turini

Lokosi poveli pa pali: Dinamo dobio, navijači skandirali Turini
16

Nogometaši Dinama u okršaju dviju najboljih momčadi u ligi i deveti put svladali su Lokomotivu. Iako su gubili do 69. min. 'modri' su okrenuli preko Pamića i Sammira

VIDEO

Gledamo li tablicu Prve HNL na Maksimiru je to trebao biti derbi između Dinama i Lokomotive, odnosno, kako bi rekli cinici, okršaj prve i druge momčadi 'modrih', no kad se radi o dvjema momčadima pobjednik se uvijek unaprijed zna.

Dinamo ni u devetom navratu nije dopustio nikakva iznenađenja te je ostvario maksimalnu devetu pobjedu protiv kluba s Kajzerice, koja je večeras službeno bila u ulozi domaćina.

U natjecateljski ne previše važnoj utakmici zbog činjenice da je Dinamo osigurao naslov, a Lokomotiva osigurala Europu, važan je bio prestiž, koji je rezultatom 2-1 ponovo pripao novom, starom hrvatskom prvaku.

U otužnoj atmosferi, nalik trening-utakmici, a ne okršaju dviju najboljih momčadi lige, 'modri' su pred 500 gledatelja rutinirano došli do nova tri boda iako su dobri dio utakmice gubili.

Već u 3. minuti Lokomotiva je povela golom Ante Puljića, koji se najbolje snašao u u gužvi u 16-ercu te poslao loptu u bliži kut Kelave, kojem je stao rekord od 951 bez primljenog gola. No to je bilo sve od Ivkovićeve momčadi, koja poput Dinama nije pružila ništa posebno u prvom dijelu.

U nastavku 'modri' su se probudili te su svoju dominaciju materijalizirali u 69. minuti kad je s 20 metara lijevom nogom sjajan gol za 1-1 zabio Zvonko Pamić, kojemu je to bio prvijenac u dresu zagrebačke momčadi.

Ulaskom Halilovića igra pred golom Picaka je još živnula, a Sammir je u 74. minuti lukavim lobom umalo donio vodstvo, no za promašaj se iskupio u 83. minuti kad je nakon solo prodora sjajno špicom pogodio bliži Lokomotivin kut za 2-1.

- Zadovoljstvo je veliko što je Dinamo pobijedio, igrali smo viktoriju, vidjelo se da teško realiziramo prilike, ali držimo svoj stil - rekao je Kruno Jurčić nakon utakmice i komentirao Halilovićevo igranje 'privatne utakmice':

- Sam sam mu rekao 'driblaj i zabij gol'. Dao sam mu takve upute da i jedan na tri pokuša sve realizirati.

Osvrnuo se Jurčić na dolazak Čileanca Juniora Fernandesa iz Bayera.

- Gledao sam ga, ali ništa još nije zagarantirano tako da ne znamo još ništa za njega.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković nakon poraza se okreće uzvratu finala Hrvatskog kupa s Hajdukom.

- Dinamo je zasluženo pobijedio, neke smo igrače odmarali za Kup. Stalno se priča da ćemo pustiti Hajduku. Mi ćemo na te priče odgovoriti na terenu jer takve priče stvaraju ljudi kojima odgovara takva atmosfera.

Navijači AIK-a skandirali Turini

Među malobrojnim navijačima nije bilo nemoguće ne primjetiti trojicu 'drukera' u majicama AIK-a, koji su u 27. minuti utakmice skandirali Ivanu Turini. Jasno je da su švedski navijači došli na pogreb, koji se održao ranije u petak na Miroševcu.

Sammir je pobjednički gol posvetio Turini što je napisao na svojem Facebook profilu.

"Današnji gol posvećujem jednom velikom čovjeku - IVAN TURINA !!"

Jurčić isključen nakon stalnih prigovora

Tijekom cijele utakmice zanimljivo je bilo na klupi Dinama s obzirom da je nervozni Kruno Jurčić imao štošta predbaciti glavnom sucu Franu Joviću. Nakon jednog faula trener 'modrih' je oštro protestirao nakon čega mu je Jović odgovorio: 'Nisam ti ja balavac'.

Drugi put je Jurčića ušutkao Ivković, koji je burno reagirao nakon protesta trenera Dinama oko jednog duela Pjace i Sammira.

- Nije faul - uzviknuo je Jurčić nakon čega ga je Ivković ekspresno poklopio:

- Kako nije faul, sjedi dolje!

Jurčić se sjeo na klupu, a Ivković je dobio spontani pljesak na stadionu. Nakon utakmice treneri su se rukovali, ali se nisu pogledali.

Konačno glavni sudac izgubio je strpljenje s Krunom te ga je isključio u 79. minuti nakon još jednog prigovora. Nakon utakmice Jurčić nije htio komentirati crveni karton.

LIVE

90' Gotova je utakmica. Dinamo je u srazu sa svojom drugom momčadi slavio 2-1.

83' GOOOL! Dinamo vodi 2-1! Sammir je u solo prodoru prošao Lokomotivinu obranu te s ruba 16-erca špicom opalio prizemnu loptu u bliži kut golmana Picaka.

74' Dinamo je imao veliku priliku za vodstvo! Sammir je primijetio da Picak ne stoji dobro na golu te je s 20 metara pokušao lobati, no loptu je prošla tik pored desne golmanove stative

69' GOOOL! Dinamo je izjednačio na 1-1! 'Modri' su uspjeli konačno materijalizirati dominaciju preko Zvonka Pamića, koji je sjajno s 20 metara lijevom nogom pogodio prizemnu loptu u lijevi Picakov kut. Pamiću je to prvijenac u dresu Dinama

65' Tek što je ušao u igru Halilović je napravio pomutnju u Lokomotivinoj obrani te je s ruba 16-erca gađao malo pored lijeve Picakove stative

54' Husejinović je imao veliku priliku zaprijetiti po golu Lokomotive nakon povratne lopte, no smotao se i potpuno promašio loptu

46' Počelo je drugo poluvrijeme

45' Gotovo je prvo poluvrijeme. Osim gola Puljića i voleja Husejinovića, više manje sve ostalo je bilo za zaborav

24' Prva ozbiljna prilika Dinama na utakmici. Lopta je letjela prema desnoj strani 16-erca, a Husejinović je iz prve opalio prema golu Lokomotive, ali je Picak uspio boksati loptu

3' GOOOL! Lokomotiva je na samom početku utakmice povela protiv Dinama pred 500 navijača na Maksimiru. Strijelac je bio Puljić, koji se najbolje snašao u gužvi u 16-ercu te matirao Kelavu u bliži kut.

1' Počela je utakmica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige