Obavijesti

Sport

Komentari 66

Dinamo protiv Hajduka, Damir protiv Damira u derbiju HNL-a

Dinamo protiv Hajduka, Damir protiv Damira u derbiju HNL-a
1

KRZNAR, BURIĆ Dva Damira ovakvu su priliku čekala cijeli život. Vodit će najveći hrvatski nogometni derbi, a obojica su u ovom tjednu već proslavila i rođendane...

VIDEO

U utorak je Damir Burić proslavio 51. rođendan, a danas će Damir Krznar proslaviti 43. U nedjelju (19:00, Arena Sport 3) će obojica voditi utakmicu života, svoj prvi veliki derbi. Damir protiv Damira - Burić na klupi Hajduka, a Krznar na klupi Dinama.

Zadnji hrvatski derbi igrao se prije dva mjeseca u Maksimiru, kad je Dinamo deklasirao Hajduk 4-0. Damir Burić gledao ga je u Njemačkoj i čekao istek ugovora s Werderom, a Damir Krznar s klupe Dinama, kao pomoćnik Zorana Mamića.

Burić je počeo u Splitu

Ni jedan ni drugi nisu tad ni sanjali kako će upravo njih dvojica povesti Hajduk i Dinamo u sljedeći derbi. S pravom, jer Burić je dobio priliku jer su prije njega Hajduk odbili Reja, Moniz, Pacult..., a Krznar jer je njegov šef Zoran Mamić u pritvoru.

Burić je izdanak Splitove škole nogometa. Iako ga je želio Hajduk, nakon jedne prijateljske utakmice u Postirama na Braču Nijemci su bili toliko oduševljeni njegovom trkom da su ga odmah poveli sa sobom. Igrao je za Mannheim, Ingolstadt, M’gladbach...

Dolazak u Hajduk sanjao je dugo, a uspio je iz petog pokušaja.

Šansu mu dao Lončarević

- Prvi put nisam došao u Hajduk jer su me u Splitu zamolili da im pomognem osigurati ostanak u ligi. Drugi put me zvao Ivić, ali mu uprava nije dopustila, smatrali su kako ima previše igrača pod ugovorom. Treći put me zvao Jurica Jerković, ali sam imao čvrst ugovor, četvrti put tražio me Katalinić uoči Lige prvaka, ali je odšteta bila prevelika... Eto, ispada da je za mene peti put bio sretan - kaže Burić.

Damir Krznar već pet godina radi kao pomoćni trener, a u nedjelju će prvi put kao glavni trener voditi neku službenu utakmicu Dinama.

- Prvi sam mu priliku dao ja u Interu - prisjetio se Ilija Lončarević, koji je pun hvale za svojeg učenika, kojeg je vodio i kao trener dok je bio u Dinamu.

- Damir razumije nogomet. Šteta što je imao puno pehova, zbog toga nije napravio veću karijeru - dodaje Ilija.

Kao igrač Krznar je imao nevjerojatan peh. Trebao je biti u momčadi za SP 1998., ali popucali su mu ligamenti u koljenu i na prvenstvo je otišao Anthony Šerić...

Krznar je jedan od najboljih studenata u povijesti trenerske akademije HNS-a, ali veliko je pitanje bi li se uopće bavio trenerskim poslom da mu je uspio biznis s uzgajanjem nojeva. U Maksimiru je bio pomoćnik Kruni Jurčiću, zatim i Anti Čačiću, Branku Ivankoviću, a sad Mamiću. Svi oni Krznara jako cijene, a jako ga poštuju i igrači.

- Trener Krznar jako je studiozan - često su nam znali reći Dinamovi igrači. Pun je znanja i jako korektan.

Igrači obožavaju Krznara

Nije mu bilo teško maskirati se u sakupljača lopti i davati upute. Bilo je to protiv Ajaxa 2011., davao je upute Ibáñezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići