Obavijesti

Sport

Komentari 44

Dinamo razbio Istru, Hajduku opasno "visi" drugo mjesto...

Dinamo razbio Istru, Hajduku  opasno "visi" drugo mjesto...
8

Dinamo je u 28. kolu pobijedio Istru na Maksimiru 4-1. Slaven Belupo bio je bolji od Zadra čime je stigao na samo bod do Hajduka koji je na drugom mjestu Prve HNL

VIDEO

Istra je po osvojenim bodovima na proljeće druga momčad lige. Ovo je "proljetni derbi", najavio je utakmicu protiv Istre trener Dinama Ante Čačić.

Dinamo nije pobijedio otkako je osigurao naslov u Šibeniku. Dvaput su nakon toga "modri" remizirali, a prvu pobjedu nakon Šubićevca ostvarili su protiv Istre koja ih je namučila u Kupu i u Puli. No takvih problema "modri" nisu imali u Maksimiru. 

Bez problema su slavili 4-1, uz dva gola Josipa Pivarića, a moglo je biti i uvjerljivije. Pivarić je u 23. zabio za 1-0. Bio je to lijep gol mladog lijevog bočnog koji je utakmicu počeo umjesto Luisa Ibaneza. Pucao je Pivarić izvan 16 metara, a gol ide na dušu golmana Istre koji nije briljirao.

U samo pet minuta Istra je bila slomljena jer u 28. minuti Mehmed Alispahić zabio je za 2-0. Imao je Alispahić sreće jer se lopta odbila od jednog igrača Istre i promijenila smjer.

No da sve ne bude savršeno za "modre" pobrinuo se Sandi Križman. Sjajno je prihvatio dugu loptu, pustio da odskoči i fenomenalnim udarcem smanjio rezultat malo prije kraja prvog poluvremena. 

Dinamo je u drugom dijelu nastavio istim ritmom i bilo je samo pitanje kad će golman Istre ponovno po loptu u mrežu. Čekalo se do 60. minute i drugog gola sjajnog Josipa Pivarića. Točku na i postavio je Nikola pokrivač četiri minute kasnije za konačnih 4-1.

- Što reći? Oduševljen sam i ne mogu uopće naći riječi kojima bih opisao kako se osjećam. Igrali smo odličnu utakmicu, dominirali svih 90 minuta, a naravno da sam sretan i zbog svojih golova - rekao je Josip Pivarić nakon utakmice pa nastavio: 

- Da, zabio sam Rijeci i danas opet tako da stvarno mogu reći da me je krenulo, ali najbitnije da mi pobjeđujemo, a manje je bitno tko će zabijati.

Zadovoljan je bio i Dinamov trener Ante Čačić.

- Zadovoljan sam potpuno. Bili smo na nivou na kojem inače moramo biti. Pobjeda protiv Istre odlična je uvertira za završnicu prvenstva i finale Kupa - rekao je Ante Čačić nakon utakmice.

Belupo puše Hajduku za vratom

Nakon tri uzastopna poraza, Hajduku "visi" drugo mjesto. Slaven Belupo je pobjedom protiv Zadra stigao na bod do Hajduka. "Bilima" visi drugom mjesto i sva je sreća što u sljedećem kolu igraju, odnosno ne igraju s Varaždinom. Automatski će Hajduku biti upisana tri boda. No morat će Hajduk u posljednjem kolu pobijediti Lokomotivu na Poljudu. Novi kiks značio bi oproštaj od drugog mjesta i ulazak u prvo pretkolo Europske lige.

HNL, 28. kolo:

Dinamo - Istra 4-1 (Pivarić 23, 60, Alispahić 28, Pokrivač 64 / Križman 42)

Slaven - Zadar 2-0 (Vugrinec 41, Šaban 74)

Karlovac - Šibenik 1-0 (Jelić 90)

Osijek - Lokomotiva 1-1 (Smoje 3 / Brozović 87)

Split - Zagreb 2-0 (Čop 21, Bagarić 90)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići