Obavijesti

Sport

Komentari 609

Dinamo uništio Astru: Soudani zabio hat-trick, pogodio i Ćorić

Dinamo uništio Astru: Soudani zabio hat-trick, pogodio i Ćorić
17

Dinamo je savršeno otvorio grupnu fazu Europske lige. Soudani je zabio hat-trick u prvih 45 minuta u pobjedi 5-1 protiv rumunjske Astre za prvo slavlje poslije 2010.

VIDEO

Hrvatski prvak voli igrati protiv rumunjskih klubova. Nakon Petrolula, Dinamo je bio uspješan i protiv Astre u prvom kolu grupne faze Europske lige. Na maksimirskom stadionu slavio je s glatkih 5-1.

Sve je sam u prvom poluvremenu napravio čudesni El Arbi Hillel Soudani. U 17. minuti završio je odličnu akciju u kojoj je Wilson Eduardo s lijeve strane pronašao Ivu Pinta na desnom krilu. Portugalac je odmah ubacio, na deset metara od gola najviši je bio Soudani za prvi pogodak glavom na susretu i 1-0. 

Zoran Mamić u sredinu je postavio Domagoja Antolića od prve minute. Veznjak mu je vratio asistencijom u 24. minuti, iz kornera, opet na trepavicu Soudanija za drugi gol glavom Alžirca i 2-0. 

Ovacije za Soudanija

Astra je bila potpuno nemoćna poslije dva gola Soudanija. Sve je bilo u znaku Dinama, a do kraja prvog poluvremena krilni igrač samo je završio svoj posao. 

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Wilson je pobjegao na desnoj strani, poslao nisku loptu na peterac, gdje je Soudani ostao potpuno sam, kao na treningu i nije mu bilo pretjerano teško ugurati loptu u mrežu za svoj hat-trick. 

Publika je bila oduševljena njegovim nastupom, skandirala i ono poznato: "Javi se!", što je Alžirac poslušao nakon što su mu domaći igrači pojasnili što navijači s istoka traže od njega. 

Henriquez i Ćorić dovršili posao

Osim one oko Antolića i Machada, Mamić je imao još samo jednu dilemu za sastav Dinama. Duje Čop mučio se s povišenom temperaturom, no našao je mjesto u prvih 11, a Angelo Henriquez sjedio je na klupi. 

Ali čim je ušao u igru, Henriquez je pronašao put do gola. Druga asistencija Antolića bila je po travnjaku, Dinamova devetka školski je izbjegla zaleđe i u situaciji jedan na jedan lako riješila problem Lunga, golmana Astre, za 4-0 u 70. minuti. 

Jedini lošiji trenutak dogodio se u 82. minuti. Na jedno nisko ubacivanje s lijeve strane uklizao je Chitu i uspio prevariti obranu Dinama i Eduarda za smanjenje na 4-1. 

No da priča ima savršeni kraj, pobrinuo se Ante Ćorić. Dinamov 17-godišnjak pobjegao je preko lijeve strane, dobio pravovremenu loptu od Soudanija, ušao u šesnaesterac, namjestio se na desnu nogu i mirno pogodio suprotnu malu mrežicu za konačnih 5-1 u sudačkoj nadoknadi. 

Dinamu je to prva pobjeda u grupnoj fazi Europske lige na Maksimiru nakon četiri godine, nakon 1463 dana čekanja poslije utakmice protiv Villarreala, kad je bilo 2-0. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 609
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu