Obavijesti

Sport

Komentari 105

Dinamo uvjerljivo dobio Zadar, Kramarić je zasjao s dva gola

Dinamo uvjerljivo dobio Zadar, Kramarić je zasjao s dva gola
7

Nogometaši Dinama nakon 'petarde' Foli Esch, zapaprili su i Zadru na Maksimiru svladavši ga 3-0 u 2. kolu HNL-a. Kramarić je bio dvostruki strijelac, a zabio je i Čop

VIDEO

U sljedeće dvije utakmice nekim drugima ćemo dati priliku. Neke ćemo odmoriti, a neke umoriti. Oni koji su dosad malo manje igrali će startati, rekao je Kruno Jurčić uoči utakmice 2. kola HNL-a protiv Zadra na Maksimiru.

Tu priliku sjajno je iskoristio povratnik među 'modre' Andrej Kramarić, koji je rutinsku pobjedu od 3-0 riješio s dva gola u mreži Zadrana.

Iako Zadar nije uspio doći do prve prvenstvene pobjede na Maksimiru protiv Dinama, gosti su čvrstom obranom namučili Dinamo, koji je igrao u izmjenjenom sastavu za razliku od dvoboja s luksemburškom Folom Esch.

- Rezultat je dobar, ali dojam ne. Igramo stalno iste utakmice sa čvrstim blokom protivnika. Ako u utakmicu ne uđemo s dovoljno želje, onda se ulazi u probleme kao što smo mi ušli danas. Neke sam igrače potrošio neplanirano - rekao je trener Dinama Jurčić nakon utakmice i dodao:

- Na nama je da stvorimo atmosferu da u sljedeće utakmice uđemo s više žara.

U slabom prvom poluvremenu Zadar je taj koji je imao najveću priliku u 34. minuti kad je Gržan pogodio stativu nakon obrane Migliorea. No u napadačkom dijelu to je bilo sve od gostiju, a u nastavku njihova disciplinirana obrana 'pukla' je u 56. minuti. Kramarić je najbolje iskoristio gužvu u 16-ercu te s s 15 metara pogodio donji lijevi kut Gluića.

Dinamu se nakon gola za vodstvo igra otvorila, au 78. minuti Kramarić je mogao povisiti na 2-0, no nakon što je već zaobišao golmana, Con je spasio sa crte.

Gosti su se potpuno raspali u posljednjim minutama, a to je bivši napadač Lokomotive iskoristio za svoj drugi gol na utakmici zabivši glavom nakon Gluićeva odbijanca. Konačnih 3-0 postavio je u 90. minuti Duje Čop, koji je uklizao i gurnuo loptu u mrežu nakon asistencije Šimunića. Utakmicu će pamtiti Bakary Sare, koji je ostvario svoje prve minute u 'modrom' dresu.

Dinamo neće imati previše odmora jer već početkom sljedećeg tjedna stiže Fola Esch u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"