Obavijesti

Sport

Komentari 15

Dinamov junak: Dobio sam batine, ali to je dio mog posla

Dinamov junak: Dobio sam batine, ali to je dio mog posla

Bilo je bitno izvući dobar rezultat, jako je pozitivan. Igrali smo odlično za gledatelje, možda ne za trenere. Otvoreno i odličan rezultat, ali nije ni blizu gotovo, rekao je Bruno Petković nakon pobjede nad Krasnodarom

VIDEO

Temperatura je bila debelo ispod nule, no njemu to nije smetalo. Plesao je po predivnom stadionu Krasnodara, lažnjacima suparnike slao u trgovinu, bio nesavladiv u zračnim duelima, dijelio lopte na krila. Ma što god je večeras trebalo, Bruno Petković je to radio.

Pokretanje videa...

Dinamo u Krasnodaru 03:09

Bila je to maestralna partija hrvatskog napadača, jedna od najboljih u njegovoj karijeri, pa možda i bolje od onih maestralnih izvedbi na Poljudu kada je utrpao dva gola Mađarima u kvalifikacijama za Euro te kada je u Slovačkoj uništavao Škriniara.

Kada je Bruno na ovakvoj razini, Dinamo može protiv bilo koga. Pa i protiv Krasnodara kojeg je pobijedio 3-2 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige.

- Bilo je bitno izvući dobar rezultat, jako je pozitivan. Igrali smo odlično za gledatelje, možda ne za trenere. Otvoreno i odličan rezultat, ali nije ni blizu gotovo - rekao je junak Dinamove velike pobjede koji je zabio dva gola.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

Možda ove sezone nije baš na vrhunskoj golgeterskoj razini, ali upalio se baš na vrijeme. Zabio je dva gola i 'tukao' se sa stoperima Krasnodara.

- Bitka sa stoperima, puno batina? To je dio mog posla, uvijek sam išao na loptu i preferiram ovakve utakmice. Uzvrat? Neće biti lakše, moramo biti maksimalno fokusirani ako želimo proći dalje - kaže.

- Golovi? Nekad me momčad izvuče, nekad ja izvučem. Kad igramo momčadski, uvijek momčad izbaci pojedinca. Možda sam danas to bio ja, možda će u nekoj drugoj utakmici biti netko drugi. Ali sigurno smo odigrali odlično.

- Drugi gol? Iskreno, nismo vježbali neke akcije, ali sam osjetio na poluvremenu. Rekao sam: "Kod prvog kornera idemo na drugu za mene", tako se i dogodilo, ostao sam sam i zabio.

- Udarac u glavu? Osjetio sam ga, ali to je dio igre. Igramo muški sport i tako bi trebalo biti.

- Uzvrat? Nije još ništa gotovo. Pokazali su se stvarno opasni, igraju otvoren i napadački nogomet, nije razlika kako se sad čini i sigurno trebamo odigrati na istom ili višem nivou da prođemo.

Arijan Ademi bio je jedan od raspoloženijih "modrih", mogao je i zabiti u nekoliko navrata. I jako je oprezan.

- Zadovoljni smo kako je završilo, ali nemojmo se zavaravati, vidjeli smo kakva je momčad Krasnodar. Očekuje nas sljedeći tjedan jako, jako teška utakmica - rekao je kapetan "modrih" i nastavio o problemima uoči utakmice:

- Osjetio sam na zagrijavanju, valjda od hladnoće, da mi se napunila loža. Ali hvala Bogu, kad sam izašao na teren, kad je počela utakmica, bilo je odlično.

- Padali nakon primljenog gola i vraćali se? Ova momčad je karakterno prejaka, imamo zajedništvo i to smo danas pokazali. Primili smo, ali išli smo dalje, borili se i nagradilo nas je da imamo i taj rezultat. Ali nemojmo se zavaravati, ova ekipa je fenomenalna.

- Kakvo slavlje?! Četvrtak, trebamo biti još bolji i dati sve od sebe da prođemo - zaključio je Ari

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu