Obavijesti

Sport

Komentari 50

Dinamovci, nema straha: Plavi su svaki put prošli nakon 2-0

Dinamovci, nema straha: Plavi su svaki put prošli nakon 2-0
4

Dinamo je često svojim navijačima u europskim utakmicama priuštio drame u dva čina, ali je na kraju su uvijek slavio. U ponavljanje povijesti, “modri” se mogu pouzdati i sada, pokazuje statistika...

VIDEO

Hrvatski prvak je na Maksimiru u prvoj utakmici playoffa Lige prvaka u srijedu slavio nad norveškim Rosenbergom golovima Petkovića i Oršića. Ipak, neki smatraju kako rezultat 2-0 s domaćeg travnjaka nije dovoljan za miran odlazak put Norveške. No, statistika govori u korist Zagrepčana. 

Pokretanje videa...

06:02

Dinamo voli ići u goste

Dinamo je u posljednjih osam godina odigrao 22 gostujuće utakmice u europskim pretkolima i nikada, baš nikada, nije se vratio u svoj Zagreb s porazom. Niti Malmö, niti Budimpešta, čak ni jedno od najprozivanijih ispadanja u povijesti Dinama, ono od Skënderbeua, nisu bili kobni u gostima. Primjerice, protiv Skënderbeua su “modrima” bila nedovoljna dva remija, prvo 1-1 u Maksimiru, zatim 0-0 u gostima.  Prisjetimo se još, Young Boysi su Dinamove snove o Ligi prvaka uništili na Maksimiru. Prvo je bilo 1-1 u Bernu, a onda je Dinamo poražen 2-1 na domaćem terenu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čak i kada bi bilo na knap u gostima, Dinamo bi uhvatio zadnji vlak za p(r)olazak. Prisjetimo se, Dinamo je u Salzburgu 2016., nakon remija iz Maksimira (1-1) gubio 1-0 u prvom poluvremenu, a onda preokrenuo u samom finišu utakmice golovima Juniora Fernandesa (87’) i Soudanija (95’). Srušili su Modri i Norvežane istim receptom. Protiv Moldea su Zagrepčani također u prvoj utakmici imali 1-1 pa u gostima poveli do 22. minute 3-0, ali je opet uspio dozvoliti tri pogotka u svojoj mreži pa posljednjih 25 minuta trošiti na obranu. Ali, bilo je dovoljno. Dinamo je prošao pravilom gola u gostima. 

'Oduševili su! Pa Petković je sprintao u obranu u 80. minuti'
'Oduševili su! Pa Petković je sprintao u obranu u 80. minuti'
Pjevali su za 'modre' na punom stadionu: Za Dinamo dao bi sve
Pjevali su za 'modre' na punom stadionu: Za Dinamo dao bi sve

Servus, dragi Zagreb

S 2-0 u prvoj utakmici na domaćem travnjaku, Dinamo u uzvratu nije izgubio četiri puta u svojoj povijesti. Prvo protiv Leedsa 1967. u nogometnoj bajci zagrebačkog kluba. Bila je to prva utakmica finala Kupa velesajamskih gradova. Nakon Leedsa, pao je švedski Elfsborg 2004., zatim litvanski Žalgiris 2014., Dinamo Tbilisi 2016. godine. Sve  su ih redom "modri" načeli u svome Zagrebu i završili na njhovim travnjacima. 

Uz to, statistika prolaska Dinama nakon same pobjede u prvoj  utakmici u Maksimiru je viša od 80 posto. Naime, Dinamo je tako prošao u iduće kolo čak 22 od 27 puta.

Navijači su feštali s klapom na ulici, Izeta zaustavili na pumpi
Navijači su feštali s klapom na ulici, Izeta zaustavili na pumpi

Prema svemu sudeći, nema straha. Nenad Bjelica bio je u pravu, Dinamo je u srijedu mogao bolje, mogao je zabiti još pokoji pogodak, ali sada nema razloga žaliti. Dva pogotka prednosti dovoljna su da ovako kvalitetan i uigran Dinamo bez grča putuje u Norvešku na uzvrat po prolazak u grupnu fazu Lige prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu