Obavijesti

Sport

Komentari 53

Dinamovi veterani: Ministrovo ponašanje je čisti terorizam!

Dinamovi veterani: Ministrovo ponašanje je čisti terorizam!
1

Ministar Jovanović je došao od neznamo kud, i dao si je za pravo da sudi i kažnjava dvije najprofitabilnije firme u Hrvatskoj, HNS i Dinamo, rekao je Branko Gračanin

VIDEO

Dinamovi veterani odlučili su se zajedno krenuti u borbu protiv politike i huligana. Igrači iz generacije 67' i 82' tvrde kako su obišli cijeli svijet, ali da ovako nešto nikad nisu vidjeli u životu.

- Ministar Jovanović je došao od neznamo kud, i dao si je za pravo da sudi i kažnjava dvije najprofitabilnije firme u Hrvatskoj, HNS i Dinamo - rekao je Branko Gračanin.

Što je veći problem Dinamu, politika ili navijači?

- Oba problema su ista. Tko to potiče? Odakle govor mržnje Jovanovića? To je neprihvatljivo, to je terorizam - veli Gračanin.

Tomo Ivković je nastavio u sličnom tonu.

- Ministru je retorika na niskom nivou, a kad je bio u opoziciji vrijeđao je HDZ, a nikad se nije ispričao. Od prvog dana, vrijeđa ljude u sportu bez ikakvih dokaza. Stajat ću i dalje uz Mamića i Barišića, jer u pitanju je opstanak kluba - kazao je Tomo Ivković.

Jozo Čačaković branio je i Vlatka Markovića.

- Od 1964. sam u klubu i mislim da je ovo strašno što se događa. Ne postoji instituacija u Hrvatskoj da kažu pojedincima da se ostave govora mržnje i osveta, te smo se dogovorili da idemo u zaštitu kluba - nadovezao se Joža Čačković te dodao:

- Marković je došao s 18 godina u Dinamo, gdje je stvorio ime u lokalnim okvirima. Da je Vlatko Marković netko nebitni, s ulice, ne zaslužuje ovo što mu se danas radi. Smatramo da demokracija nije anarhija.

Da je danas generacija iz 1982. kakav bi danas bio odnos medija prema vama?

- Uživali bi svi, pa mi smo bili prejaka "škvadra" da bi nešto izašlo iz svlačionice.

Na Dinamov dan utakmica plavih iz '82. i 'vatrenih' iz '98.

Dinamovi veterani pripremaju spektakularno obilježavanje 30. godišnjice osvajanja naslova prvaka 1982. godine. Uoči utakmice posljednjega ligaškoga kola Dinamo – Split, u Maksimiru će se 12. svibnja sučeliti šampionska momčad iz '82. protiv vatrenih iz 1998., naravno pod dirigentskom palicom Dinamova trenera stoljeća Ćire Blaževića.

Na teren će tako u izmiješanim postavama istrčati Vlak, Bračun, Z. Cvetković, Hadžić, Zajec, Bogdan, Mustedanagić, Kranjčar, Mlinarić, Ladić, Mamić, Jurčić, Soldo, Kozniku, Marić, Boban, Šuker...

Isti dan u Maksimiru će se okupiti i članovi generacije iz 1967. pa će se obilježiti i 45 godina od osvajanja Kupa velesajamskih gradova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići