Obavijesti

Sport

Komentari 54

Dinamu najveći dio kolača: Od Grada dobio 11,2 milijuna kuna

Dinamu najveći dio kolača: Od Grada dobio 11,2 milijuna kuna
1

Kao i proteklih godina Grad Zagreb najizdašniji prema Dinamu, koji će ipak dobiti dva milijuna kuna manje. Šurbek se pobinuo zbog odnosa prema stolnom tenisu

VIDEO

Skupština Zagrebačkog športskog saveza u četvrtak je u jednom zagrebačkom hotelu odlučivala o budžetu te kojim će se klubovima i sportovima novac namijeniti u 2013. godini. Ukupan budžet tek je neznatno manji nego za ovu godinu, a iznosit će 143,1 milijuna kuna.

Kao i proteklih godina najveći dio kolača od Grada Zagreba dobit će GNK Dinamo, odnosno 11,2 milijuna kuna što je ipak dva milijuna kuna manje nego za ovu godinu (13 milijuna). Drugi najizdašniji iznos dobit će RK CO Zagreb od 6,2 milijuna kuna (7,4 milijuna kuna u 2012.) pa slijedi Cibona sa 4,2 milijuna kuna (4,4 milijuna). Vaterpolisti Mladosti dobit će 3 milijuna (4,1 milijun), odbojkaši i odbojkašice Mladosti milijuna kuna (1,8 milijun).

Hokejaši klub Medveščak dobio je pola milijuna kuna, a ispred njega su i Cedevita (1,6), NK Zagreb (1,45) i KK Zagreb (1,4).

Gledajući kroz sportove opet će najviše dobiti nogomet, odnosno 25,8 milijuna kuna, košarka 12,9 milijuna , rukomet 12,9 milijuna, vaterpolo 4,7 i atletika 3,8 milijuna kuna. 

No Skupština nije prošla mirno jer se nakon raspodjele novca pobunio se Dragutin Šurbek zbog toga što su zagrebački stolnotenisači ostali bez dvorane.

- Bahato i protuzakonito izbačeni smo iz Dvorane III Sportskog doma. O nama kao da odlučuju ulica i nasilnici. Košarkašice ne žele iz Kutije šibica, prostor na Velesajmu nije odgovarajući i mi se potucamo od nemila do nedraga. Dvjesto djece je na ulici - prenosi Večernji list Šurbekove riječi.

Domom sportova mogu se sad služiti samo rukometaši i košarkaši, a stolni tenis iz proračuna je dobio 150.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo
On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru
ODGOJIO BROJNE 'VATRENE'

On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru

Kod kuće u frižideru držim injekciju inzulina za opasne situacije. Rekao sam ženi da me slobodno pikne gdje god. Triput sam padao u hipoglikemijsku komu, otkrio nam je svojevremeno Silvijo Čabraja