Obavijesti

Sport

Komentari 64

Divac: Rat i mržnja htjeli su nas rastaviti, ali mi smo obitelj

Divac: Rat i mržnja htjeli su nas rastaviti, ali mi smo obitelj
1

Bivši srpski košarkaš Vlade Divac (51) koji je u NBA-u igrao za Lakerse i Charlotte, novi je član košarkaške kuće slavnih, U govoru na ceremoniji poslao je 'poruku mira'

Bivšeg srpskog košarkaša i GM-a Sacramento Kingsa u Kuću slavnih primio je čovjek S NBA-ovog loga, Jerry West. Vlade Divac (51) iskoristio je priliku kako bi govorom na ceremoniji poslao 'poruku pomirenja'.

- Iako su nas politika pokušali rastaviti, nisu uspjeli u tome. Nisu znali da je naša ljubav jednih prema drugima jača od te mržnje koju su nam probali ugraditi. Ljudi Balkana su kao jedna disfunkcionalna porodica. Možemo se mi tuči i svađati, ali na kraju krajeva - mi jesmo porodica - rekao je Vlade Divac na primanju u košarkašku Kuću slavnih.

Youtube

Zahvalio se bivši centar Lakersa svima koji su mu pomogli na košarkaškom putu, a posebno je bio inspiriran u 'ljubavnom tonu'.

- Mislim da vam ljubav daje slobodu i snagu da onaj najbolji dio sebe podijelite sa drugima i da ih inspirirate. Ljubav vam daje moć da od nemogućeg napravite moguće. Kao i u životu, i u košarci morate dati da biste dobili. Na terenu ne dajete od sebe samo loptu nekome drugome, dajete fizičku i psihičku snagu, ulažete u to svoju strast, talent, vjeru u suigrače. Tako se ta moć umnožava i cijela ekipa pobjeđuje - poručio je Divac.

On je četvrti srpski košarkaš u Kući slavnih.