Obavijesti

Sport

Komentari 13

Bježao od talibana i prijetili mu: Dječak s Messijevim dresom od plastične vrećice doživio horor

Bježao od talibana i prijetili mu: Dječak s Messijevim dresom od plastične vrećice doživio horor
7

Fotografija dječaka iz Afganistana u Messijevom dresu od plastične vrećice obišla je svijet. Argentinac je odlučio pozvati Murtazu Ahmadija na utakmicu kojem su na povratku kući prijetili da će ga oteti

VIDEO

Murtaza Ahmadi prije pet godina doživio je veliku popularnost kada je na društvenim mrežama njegov brat objavio fotografiju na kojoj nosi dres Lionela Messija izrađen od najlonske vrećice. Upoznao je Messija, ali njegov život se nakon toga pretvorio u pakao. U njegovoj zemlji pričalo se kako mu je Argentinac dao novac pa su prijetili njemu i njegovoj obitelji. 

Prožet velikim strahom preselio je u Kabul, ali nitko ne zna što je danas s njim i gdje se nalazi nakon što su talibani došli na vlast u Afganistanu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Lionel Messi

Pokretanje videa...

02:12

Bleacher Report napravio je prije pola godine reportažu o dječaku i njegovoj obitelji čiji se život na kraju pretvorio u pakao.

Priča o malom ljubitelju nogometa iz Afganistana postala je toliko viralna da ga je na kraju i Messi osobno upoznao u Dohi. Dječak je istrčao na teren, zagrlio nogometaša te ga je sudac mora na rukama iznijeti kako bi utakmica mogla početi. 

- Rekao sam mu da želim ostati igrati s njim. Rekao mi je da idem s ocem, ali ja nisam razumio njegov jezik. U tom trenutku sam bio presretan - prisjetio se dječak.

Football Soccer - Barcelona v Saudi Arabia

Obitelj se nadala da će dobiti azil u Španjolskoj nakon što je Cristiano Ronaldo to učinio za sirijskog dječaka Zaida Abudula. No, Messi nije ništa napravio niti pitao malenog Murtazu treba li mu nešto. 

- Otišli smo u Dohu u nadi kako će Messi nešto napraviti za njega, ali on nije ništa učinio - rekli su iz njegove obitelji.

Nakon povratka u svoj dom, počela je njihova borba za život. Po selu se počelo pričati da je obitelj malog dječaka dobila veliku svotu novca od Messija, ali to nije bila istina. 

Obitelj Ahmadi počela je primati prijetnje, a malog dječaka zaustavljali su na povratku iz škole. Odlučili su se za radikalan potez u strahu da se ne dogodi najgore pa je Murtaza prestao ići u školu i preselio se u 300 kilometara udaljen Kabul. 

Osim toga, Murtazina obitelj morala je studenom 2018. godine napustiti dom u jugoistočnoj pokrajini Gazni i zbog napada talibana.

U strahu za život, dječak ne izlazi na ulicu i slobodno vrijeme provodi na krovu ili u zatvorenim prostorijama. 

- Puno je eksplozija. Nemam prijatelja s kojim bih se igrao, ali bih opet obukao Messijev dres jer mu se divim - poručio je Murtaza čiji je otac u bijegu ostavio nogometnu loptu i potpisani dres koji mu je Messi poslao preko UNICEF-a.

Više od 306.000 ljudi u Afganistanu moralo je tada napustiti svoje domove zbog sukoba i napada militantnih talibana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu