Obavijesti

Sport

Komentari 33

Dječak u kutu je Scola, gledao je kako gaze hrvatsku zastavu

Dječak u kutu je Scola, gledao je kako gaze hrvatsku zastavu
1

Luis Scola 1990. godine dodavao je lopte košarkaškim zvijezdama i čistio parket na Svjetskom prvenstvu u Argentini. Danas ima 39 godina, igra maestralno i odveo je svoju državu u finale Mundobasketa u Kini

Luis Scola danas ima 39 godina. I igra senzacionalnu košarku. Argentina je na njegovim krilima stigla do finala Svjetskog prvenstva. Izbacila najprije Srbiju, pa se preko Francuske izborila za borbu za zlato. Taj isti Luis Scola 1990. godine bio je uz parket na Svjetskom prvenstvu u svojoj Argentini. Imao je 10 godina, dodavao je lopte i čistio parket. Divio se zvijezdama i sanjao da će jednoga dana i on postati košarkaš. 

Pokretanje videa ...

Argentinac je gledao sve utakmice tog prvenstva, a u finalu između Jugoslavije i SSSR-a bio je uz parket. Nakon utakmice Vlade Divac istrgnuo je zastavu iz ruke navijaču koji je ušao na parket. Scola je to vidio, ali tada nije shvaćao o čemu se radi.

- Vidio sam Divca sa zastavom. Bio je samo nekoliko metara od mene. Naravno, tada mi ništa nije bilo jasno niti su mi roditelji mogli objasniti o čemu se radi. Kasnije, kada se dogodilo ono što se dogodilo, shvatio sam - rekao je Scola prije nekoliko godina za Sportski Žurnal.

Francuska potopljena: Stara Scola odvela 'gaučose' u finale
Francuska potopljena: Stara Scola odvela 'gaučose' u finale

Scola se pojavljuje u kadru u filmu "Jednom braća"

Argentinac je gledao dokumentarni film "Jednom braća" koji se bazira na odnosu Divca i Dražena Petrovića, nekoć dobrih prijatelja. Scola je priznao kako je na pojedinim dijelovima umalo zaplakao.

- Vidim se u tom filmu. Baš u trenutku u kojem Divac uzima zastavu  - dodaje Scola.

Vlade Divac je uoči premijere ESPN-ovog dokumentarca objasnio što se dogodilo sa zastavom te 1990. godine.

- U Hrvatskoj se priča da sam gazio hrvatsku zastavu. To nije bila hrvatska, već ustaška zastava. Pratio sam dečka kako se spušta niz tribine i rekao mu da ta zastava nema što raditi na parketu. Odgovorio mi je da je jugoslavenska zastava smeće, tad sam istrgnuo njegovu i bacio je - rekao je tada Divac.

Babo pjevao Halida u prijenosu: Sve što radiš Luise, taman je...
Babo pjevao Halida u prijenosu: Sve što radiš Luise, taman je...