Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Djelovao je preplašeno, a Srna mu je dobacio: Mali, dobar si ti'

'Djelovao je preplašeno, a Srna mu je dobacio: Mali, dobar si ti'
1

DOBIO TREĆE DIJETE Suigračima se Luka pridružio nakon porođaja supruge Vanje. Dobio je kćer, to mu je treće dijete. S Hrvatskom je 56 puta pobijedio, 24 puta je remizirao, a ima i 19 poraza

VIDEO

Luki sam prije debija kao stariji i iskusniji igrač savjetovao da ne očekuje previše od sebe. Da proba što više pomoći, pokušao sam ga ohrabriti, prisjetio se Dario Šimić prve Modrićeve utakmice za reprezentaciju.

Debitirao je Luka u “kockicama” 1. ožujka 2006. godine na St. Jakob Parku u Baselu. Odigrao je 84 minute u prijateljskoj utakmici i pobjedi protiv Argentine 3-2. U petak će protiv Finske stoti put igrati za Hrvatsku. Zaigrao je u 49 gradova u dosadašnjih 99 nastupa.

- Ajde, mali, dobar si ti - rekao je Darijo Srna mladom Luki Modriću na prvom treningu reprezentacije.

Ispričao nam je to Jerko Leko, koji je u to vrijeme bio dio “kockastih”.

- Svi smo ga ohrabrivali. U svlačionici nam se činilo kako izgleda malo preplašeno. Imao je takav nekakav izraz lica, a onda bi vas razuvjerio čim se bi se pojavio na travnjaku. Imao je taj gard i svi su stali uz njega. Od Nike Kovača, preko Darija Srne, koji je već tad pokazivao kako će u budućnosti biti lider. Stao je Srna odmah iza Luke - ispričao je Jerko Leko.

Luka će biti šesti

Igrao je Leko s Lukom u njegovu debiju protiv Argentine, ali i nekoliko mjeseci kasnije protiv Italije, kad je naš sjajni veznjak zabio prvi gol za “kockaste”.

- Već se tad vidjelo kako će to biti jedan od najboljih igrača u povijesti naše reprezentacije - dodao je Leko.

Pet je igrača dosad za Hrvatsku nastupilo sto i više puta. Rekorder je Darijo Srna sa 134 nastupa, slijedi Stipe Pletikosa sa 114 nastupa, Joe Šimunić sa 105, Ivica Olić 104, a Dario Šimić točno sto. S njim će se Modrić izjednačiti.

Baš je Šimić zabio u 90. minuti za pobjedu protiv Argentine, koju je u Modrićevu debiju predvodio Leo Messi. Naš je izbornik bio Zlatko Kranjčar. Nije bilo u planu da Modrić igra od prve minute u Baselu.

- Robert Kovač se ozlijedio, pa smo odlučili Tudora povući u zadnju liniju, a Modrića ubaciti u vatru. Riskirali smo s njim, ali to su takve utakmice u kojima možeš dati priliku igračima u kojima nešto vidiš - rekao je jednom prilikom bivši izbornik Cico.

Dvaput na SP-ima

Zabio je Luka u 99 nastupa 11 golova za Hrvatsku. Dva gola u prijateljskim i devet u službenim utakmicama. Zabijao je već u Rijeci, u pobjedi protiv Norveške, zabio je i Ukrajincima na Maksimiru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Dvaput je zabijao na velikim natjecanjima, oba puta za pobjedu na europskim prvenstvima. U Beču protiv Austrije 2008. godine i prošle godine na Parku prinčeva protiv Turske. Bio mu je to i posljednji gol u dresu reprezentacije.

Dosad je dvaput bio na svjetskim prvenstvima, nije zabio niti gol. Nadamo se da će i treći put nastupiti na Mundijalu i da će i zabiti u Rusiju. Uspjeh s reprezentacijom bio bi kruna njegove karijere. Rujevica će ustati i zapljeskati za Modrićevih sto.

Prvi gol zabio je prvacima svijeta

Hrvatska je u Livornu u kolovozu 2006. godine pobijedila Italiju 2-0. Talijani su tad bili aktualni svjetski prvaci. Luka je zabio drugi gol, bio je to debi Slavena Bilića na klupi hrvatske reprezentacije.

Promašeni penal u Beču

Sigurno jedan od njegovih najbolnijih trenutaka u karijeri. Pucao je prvi penal i promašio u četvrtfinalu Eura protiv Turske u Beču.

Kod Čačića je postao kapetan

Kad se Darijo Srna povukao iz reprezentacije, kapetansku vrpcu naslijedio je Luka Modrić. Ulogu kapetana dao mu je sadašnji izbornik Ante Čačić.

Posljednji gol zabio je Turcima

Modrić je zadnji put strijelac bio u lipnju 2016. godine protiv Turaka u pobjedi 1-0 na Euru. To mu je bio 11. gol u dresu hrvatske reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao