Sport

Komentari 2

Dobio je 15 kg, a s Duvnjakom će uskoro činiti tandem snova

Dobio je 15 kg, a s Duvnjakom će uskoro činiti tandem snova

Kao dječak bio je nogometaš. Toliko dobar da je s 13 bio i u reprezentaciji, ali otac Erlend, bivši rukometni reprezentativac, "usmjerio" ga je prema dvorani

Imali su nekad Steniara Egea, Havarda Tvedtena, Kristiana Kjellinga, Franka Lokea, pa sadašnjeg izbornika Christiana Bergea, malo davnije i Rogera Kjendalena, ali dok se nije pojavio Sander Sagosen, Norvežani nisu znali što je medalja u rukometu. Muškom.

Sagosen, kojemu su tek 24, igra takav turnir da nema gotovo nikakve dileme tko će biti MVP turnira uzmu li Norvežani medalju. U šest utakmica zabio je 51 gol, podijelio još 39 dodavanja. Obrana? Ma i to radi besprijekorno.

- Nikad nisam bio bolji rukometaš nego što sam danas. Svatko ima svoje mišljenje tko je najbolji, ali time se na zamaram. Ja sam davno odlučio da želim biti najbolji - rekao je mozak norveške reprezentacije koji je rođen u Trondheimu.

U ovom trenutku, uzme li se napad i obrana, vjerojatno jest najbolji. Uzmite u obzir samo ovaj podatak; na sva četiri velika natjecanja koja je dosad igrao bio je u najboljoj postavi turnira. Uostalom, u izboru portala Handball-Planet već je bio najbolji rukometaš svijeta za 2018. godinu. 

Paris Saint-Germain predvidio je takvo što još u lipnju 2016. kada ga je rezervirao dok je bio u danskom Aalborgu gdje je počeo graditi fizičku snagu od koje danas puca. 

- Kad sam odlazio iz Norveške prije 6 godina, bio sam na 85 kilograma. Danas imam 100. Jednostavno, morate biti fizički jaki jer primate puno udaraca.

Kao dječak bio je nogometaš. Toliko dobar da je s 13 bio i u reprezentaciji, ali otac Erlend, bivši rukometni reprezentativac, "usmjerio" ga je prema dvorani. S 18 je debitirao u Ligi prvaka i za reprezentaciju, a u najbolje godine tek ulazi.

- Otac me sve naučio i najbolji je trener kojeg sam ikada imao. Majka? Ona se brinula da sve funkcionira.

Kako će tek funkcionirati Kiel sljedeće godine kada dođe iz PSG-a s kojim nije produžio ugovor, već je s Nijemcima potpisao na tri godine. Domagoj Duvnjak i Sagosen? Navijači Kiela, zavidimo vam.

Dok sam još relativno mlad i mogu podnijeti napore, htio sam se oprobati u Bundesligi. Francuska jest odmah do, ali Bundesliga je najbolja na svijetu, teža od bilo koje druge.

U vezi je s rukometašicom Hannom Bredal Oftedal, sestrom poznatije Stine. Isto su godište, a Hanna je prije nekoliko mjeseci završila svoju karijeru zbog serije ozljeda.

- Ona me puni energijom. Da, teško je i meni što je morala odustati od rukometa.

Samo... Ima Sander zasad i jednu manu. Finala. Oba je izgubio, oba u finalu posljednja dva SP-a, od Francuske i Danske. 

- Nisam odigrao najbolje u tim finalima i puno sam razmišljao kako se bolje pripremiti.

Nadamo se da će se i ovaj puta pripremiti, ali... Za utakmicu za broncu.
 

Najčitaniji članci