Obavijesti

Sport

Komentari 13

Dobio novi zadatak: Dino Rađa ušao je u komisiju FIBA-e...

Dobio novi zadatak: Dino Rađa ušao je u komisiju FIBA-e...
4

Dino Rađa i Krešimir Škarica izabrani su u FIBA-ine komisije (do 2023.) kao osobe mogu pridonijeti košarci svojim iskustvom i znanjem, pohvalio se HKS na svojim službenim profilima...

Dino Rađa, bivši hrvatski košarkaški reprezentativac i stanovnik springfielske Kuće slavnih te ugledni odvjetnik iz košarkaške obitelji, Krešimir Škarica, izabrani su za članove FIBA-inih komisija. Ondje ih je predložio upravo Hrvatski košarkaški savez koji se danas i pohvalio da je njihov prijedlog uvažen. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Tako je Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku HKS-a, izabran je u Komisiju za natjecanja koja se, među ostalim, bavi predlaganjem FIBA-inog kalendara natjecanja, nadzorom samih natjecanja, davanjem preporuka u vezi Pravilnika i slično. 

S druge strane, Krešimir Škarica, odvjetnik iz poznate košarkaške šibenske obitelji, izabran je u Žalbeno vijeće FIBA-e  koje je poznato po brzom rješavanju često složenih pravnih situacija u košarkaškom svijetu, od dopinga do administrativnih nesuglasica.

Obojici mandat traje od 2019. do 2023. godine.