Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

Doček na Poljudu: Torcida je dočekala Hajdukove pionire...

Pioniri Hajduka dobili su dva crvena kartona protiv vršnjaka iz Osijeka na finalu kupa u Slavonskom Brodu, a Hajduk se nakon utakmice oglasio priopćenjem. Torcida je dočekala pionire na Poljudu...

Foto: Tomislav Gabelić/24sata
35 komentara

Više od tisuću navijača Hajduka okupilo se kod Fan shopa na Poljudu kako bi pozdravili pionire Hajduka koji su izgubili od vršnjaka iz Osijeka 3-2 u finalu Kupa u Slavonskom Brodu.

Dječaci su se popeli na balkon i zapjevali zajedno s brojnim navijačima koji su ih dočekali. Sve je upriličeno uz poklik 'šampioni', a nebo se zacrvenilo od bakljade koju je Torcida priredila mladim nadama Hajduka.

'Hvala, Torcida', uzvratili su im pioniri koji su bili oduševljeni dočekom.

- Čestitke Osijeku na pobjedi, a da je kriterij bio drugačiji bilo bi manje tuge i suza na kraju, a puno više nogometa. U ovom pedagoškom dijelu mislim da je suvišno pričati. Tu bi stao na priče o suđenju - rekao je trener pionira Marko Sičić. Dječake su dočekali i predsjednik Hajduka Marin Brbić, kao i novi dopredsjednik Lukša Jakobušić te kapetan seniora Josip Juranović.

Sve ovo podsjeća na doček na Poljudu 2014. godine kada je Torcida dočekala na Poljudu igrače 'bilih' koji su tada odbili igrati derbi protiv Dinama na Maksimiru jer policija nije htjela pustiti neke navijače Hajduka na tribinu. Tada se na sjevernoj tribini skupilo oko osam tisuća navijača.

Podsjetimo, sve se ovo događa nakon utakmice Hajduka i Osijeka koji su igrali finale Kupa u Slavonskom Brodu. Ta utakmica trebala je predstavljati fair play i sport u punom smislu te riječi, no ništa od toga nismo vidjeli. Događaji iz te utakmice će se nažalost vući danima.

POBJESNIO JE SUDAC Čemu sve ovo!? Pa kakvo je to ponašanje na utakmici pionira

Bila je to napeta utakmica u kojoj su igrači dobili čak devet žutih kartona i dva crvena. Pravo pitanje je što su morala napraviti djeca od 14 godina da dobiju toliko kartona? Sudac Ante Čuljak koji je odlučio biti glavni akter utakmice razljutio je dječake. Hajduk se ubrzo, nezadovoljan suđenjem, oglasio službenim priopćenjem. Priopćenje je potom poslala i Torcida koja je najavila da će dočekati pionire, što su na kraju i napravili.

Trebao je to biti praznik nogomet, a na kraju smo vidjeli scene kojima nije mjesto na nogometu. Igrač Hajduka prigovarao je sucu zbog njegovih odluka, a onda je isprovocirani Ante Čuljak izletio iz tunela i krenuo prema dječaku mašući u stilu 'idi tamo, magarče'. 

Na kraju je sve eskaliralo i na tribinama odakle su se mogli čuti povici 'udri ga'. Kakav primjer ti gledatelji daju djeci koja još nisu završila ni osnovnu školu? Ovakvo ponašanje igrača, suca i gledatelja je za svaku osudu i to ne bi uopće trebali viđati u jednom civiliziranom društvu i na prazniku nogometa koji se pretvorio u nešto sasvim drugo.

Naši partneri pišu
Message