Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dodig uvjerljivom pobjedom prošao Raonica, čeka Fognini

Dodig uvjerljivom pobjedom prošao Raonica, čeka Fognini
1

Iako je drugi set bio tijesan, Ivan je ostavio Kanađanina bez breaka i zabio je više asova. Fognini je ponovio prošlogodišnji rezultat i dvaput je okrenuo set zaostatka

VIDEO

Ne samo da je Dodig izbacio prvog nositelja, nego je zadao udarac trenerskoj karijeri Ivana Ljubičića. Raonic je angažirao bivšeg hrvatskog tenisača kako bi popravio igru, no Kanađanin je spojio dva očajna nastupa u dva tjedna. A tu priliku Dodig nije propustio.

Ivan je došao do breaka u prvom gemu meča. Samo je igrao mekane lopte i Kanađanin je 'backhendom' uporno gađao mrežu. U prvom servis gemu je osvojio samo jedan poen. Dodig je kod 4:2 spasio break-loptu, a onda je ponovo oduzeo servis neprepoznatljivom Raonicu. U drugom setu su obojica držala servis do tie-breaka, u kojem je Ivan prvo propustio meč-lopt pa spasio set-loptu i onda zaključio jednu od većih pobjeda ove sezone. Ne samo da je ostavio 15. tenisača svijeta bez breaka, nego je zabio više asova od možda i najboljeg servera na Touru (12-9).

- Bio je to odličan meč za mene. Igrao sam jako dobro. Znao sam da Milos ima odličan servis, tako da sam ga najčešće pokušavao samo blokirati. Stvarno se odlično osjećam na travi - zadovoljno je komentirao Dodig, dok je Raonic logično bio potpuno razočaran:

- Mislim da nisam mogao gore početi. Promašio sam četiri 'backhenda' u prvom gemu, a u tie-breaku sam propustio nekoliko dobrih šansi. Ne smije mi se dogoditi da izgubim tie-break u kojem moj protivnik napravi dvije dvostruke greške. Vjerojatno ne mogu igrati gore od ovoga, pa očekujem da će biti bolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A Fognini je došao do četvrtfinala na svoj način. Talijan je u karijeri dobio 37 mečeva nakon izgubljenog prvog seta, a ovog tjedna oba. Kao i protiv Žemlje, ponovo je ostao bez prve dionice nakon izgubljenog tie-breaka. Ponovo je propustio break prednosti u prvom setu, a Slovak je poveo s breakom u drugom setu. Nakon toga je Talijan izgubio samo još dva gema do kraja meča. Talijan je temperamentan, no zna usmjeriti svoju negativnu energiju. Ljevoruki Slovak to ne zna i nije prvi put da je ovako izgubio meč u kojem je vodio set i break.

Igrali su na terenu koji nije bio pokriven kamerama pa se ne zna je li Talijan ponovo primao pomoć zbog leđa kao u 1. kolu, no sudeći po rezultatu to očito nije ni toliko bitno. 

Dodigu i Fogniniju je ovo drugi susret prve sezone, a prvi je odnio Talijan. Igrali su ključni peti meč u Davis Cupu i hrvatski tenisač je izgubio u četiri seta. Bilo je to vrlo stresno vrijeme za Dodiga koji još uvijek nema pobjedu u 'živom' meču. Sad bi trebao biti u prednosti jer voli igrati na travi i dobro koristi igru na mreži, ali Fognini je ovdje igrao u četvrtfinalu i prošle godine.  

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet