Sport

Komentari 17

Dodigov partner pet godina nije igrao tenis, mislio je konačno odustati, a onda je nazvao Ivan

Dodigov partner pet godina nije igrao tenis, mislio je konačno odustati, a onda je nazvao Ivan

Ovo je bila vjerojatno jedna od najboljih izvedbi u finalima ikad. Ne znamo što smo mogli napraviti drugačije - naklonili su se i protivnici Dodigu i Polašeku, osvajačima Australian Opena

Gotovo šest godina, otkako je s Brazilcem Marcelom Melom osvojio parišku zemlju i Roland Garros, Ivan Dodig (36) čekao je na novi Grand Slam naslov. Jasno, u muškim parovima jer u međuvremenu je s Latishom Chan osvojio tri u mješovitoj konkurenciji. U nedjelju je u Australiji, pak, s ukupno petim najvećim naslovom postao hrvatski rekorder pretekavši Matu Pavića koji ima četiri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kruna je to njegove suradnje s Filipom Polašekom, Slovakom njegovog godišta koji se sredinom 2019. godine reaktivirao nakon skoro pet godina pauze. Završio je inicijalno karijeru s 28 godina zbog kroničnih problema s leđima, živcem i diskom, a kada ga je u Bratislavi u proljeće 2019. godine iznenadio Mike Bryan (žena mu je Slovakinja) s kojim je odigrao nekoliko mečeva, shvatio je da ni Tour nije nedostižan. I onda je stigao Dodigov poziv koji ga je teniski oživio. Čim su se uparili, odmah su se nametnuli kao jedan od najboljih svjetskih parova. Igrali su polufinale Wimbledona, osvojili Cincinnati, Peking i jučer Australian Open.

- Otkad smo počeli igrati zajedno prije godinu i pol, zaista uživamo i igramo dobar tenis. Dobro se zabavljamo, razumijemo se jako dobro i izvan terena i nadam se da će se tako i nastaviti - rekao je Dodig nakon što su Amerikanca Rama i Britanca Salisburyja ostavili bez break-lopte (6-3, 6-4), a oni sami izborili čak 15!

- Ovo je bila vjerojatno jedna od najboljih izvedbi u finalima ikad. Ne znamo što smo mogli napraviti drugačije - naklonili su im se i protivnici.

I dok je Dodig nakon zadnjeg poena kleknuo na pod, uz pogled prema nebu, Polašek je imao poseban motiv za finale...

- Moja je partnerica u petak rodila kćerkicu - otkrio je tenisač rodom iz Zvolena prije nego je pohvalio svog partnera iz Međugorja.

- Ivan je uvijek bio konstantniji dio našeg para i on je izvlačio kad je trebalo, ali ovog sam mu se puta i ja priključio. Odlično smo igrali, još bolje reternirali.

Ujedno će Dodig i Polašek, koji su se popeli na deveto, odnosno deseto mjesto ATP ljestvice, kući bogatiji i za 466 tisuće američkih dolara. No, prije svega, za prvi zajednički Grand Slam naslov i, nastave li ovako, sigurno ne i posljednji...

Najčitaniji članci