Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dodô 'drma' Europom, ali gdje su ostali bivši stranci Dinama?

Dodô 'drma' Europom, ali gdje su ostali bivši stranci Dinama?
1

Brazilac Dodô zabio je gol Borussiji Dortmund u dresu Gabale u Europskoj ligi pa smo provjerili gdje su danas svi ti pompozno najavljivani bivši nogometaši Dinama...

VIDEO

Proteklih desetak godina Maksimir je, na kraće ili duže staze, posjetilo 36 stranaca koji su nogomet zaigrali za Dinamo. Iako su se "modri" u tih deset godina uglavnom prošetali do naslova prvaka, nisu svi imali bajkovite epizode u Zagrebu. Dobar dio njih danas je ili završio karijeru ili je u nižim ligama, a mi smo izdvojili njih deset.

Brazilac Anderson Costa vjerojatno je najomraženiji stranac koji je ikad zaigrao za "modre". Stigao je kao zvijezda vrijedna milijun eura još 2006. iz Vasco da Game i zadržao se samo pola sezone. Otad je promijenio 15 (!) klubova, a karijeru je završio kao 30-godišnjak prošlo ljeto.

Mathias Chago bio je igrač Dinama čak osam godina (2005.-2013.), ali zbog silnih ozljeda nikako nije mogao na dulje vrijeme doživjeti punu afirmaciju. Boravio je na posudbama u Istri 1961 i Lokomotivi, a prošle godine preselio je u Iran gdje za klub Foolad igra s još jednim bivšim dinamovcem, Leonardom Mesarićem.

Georg Koch vjerojatno je najomiljeniji inozemni golman koji je ikad nosio Dinamov dres, a bilo je to samo - jednu sezonu. Nijemac je nakon "modrih" 2008. otišao u bečki Rapid, a potom odigrao još jednu utakmicu za njemačkog niželigaša Herford prije oproštaja 2009., u dobi od 37 godina.

Franck Manga Did'dy Guela i nije bio neka "manga" u Maksimiru. Otišao je nakon jedne sezone put Grčke (Larissa), dvije se zadržao u Arminiji Bielefeld, a nakon epizoda u Ludogorecu i Apollonu Smyrnis, grčkom drugoligašu, slobodan je igrač već godinu dana iako još može igrati (još nije napunio 30).

Jakub Sylvestr jedan je od nogometaša koji je nakon Dinama pružio puno bolje igre. Za "modre" je slovački napadač zabio samo dva gola u 32 nastupa, a u njemačkom drugoligašu Erzgebirge Aueu bio je najbolji strijelac 2. Bundeslige prije nego što se preselio u Nürnberg. Tek mu je 26 godina.

Argentinac Leandro Cufré u Dinamo je došao s epitetom bivšeg argentinskog reprezentativca i nije razočarao u tri odigrane sezone. Nakon Hrvatske zaputio se u Meksiko odigravši tri sezone za Atlas te još jednu na posudbi u Guadalajari, s kojom je koncem prošle sezone zaključio sezonu s 37 godina.

Walid Atta nikad nije zaigrao za Dinamo, već je po potpisu za "modre" 2011. ostao u Lokomotivi. Vratio se u Švedsku, čije državljanstvo posjeduje, a od ove sezone igra za turskog prvoligaša Gençlerbirliğija. U međuvremenu je postao i reprezentativac Etiopije, odakle je porijeklom.

Guillermo Suárez došao je u Dinamu u paketu s Luisom Ibáñezom i Pedrom Moralesom 2008., ali najkraće se zadržao u Maksimiru, samo dvije godine. Otad je promijenio sedam klubova, a trenutačno je slobodan igrač nakon prošlosezonskog angažmana u argentinskom niželigašu Deportivo Morónu. Napunio je 30 godina.

Dimitrios Papadopoulos najavljivan je kao "perverzno pojačanje" Dinama za Ligu prvaka. Niti su "modri" vidjeli Ligu prvaka 2009., niti se Grk pokazao pojačanjem. Otišao je nakon samo pola godine put Celte Vigo, gdje također nije uspio, pa posljednjih godina mijenja grčke klubove. S 34 godine sada je član Asterasa iz Tripolija, sudionika Europske lige.

"Ludi" Paglo Migliore imao je samo četiri nastupa za Dinamo, među kojima se najviše pamte obrane penala Hajduku na Maksimiru kojima je "modrima" donio superkup 2013. No zbog svađe s Krunom Jurčićem otišao je samo dva mjeseca nakon što je došao, a otad je nastupao za Argentinos Juniorse te Peñarol. S 33 godine sada je bez kluba.

Ostale Dinamove (ne)uspješne strance potražite na Goalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...