Obavijesti

Sport

Komentari 8

Đoković protiv Lewandowskog i Verstappena za sportaša godine

Đoković protiv Lewandowskog i Verstappena za sportaša godine

Srpski tenisač Novak Đoković Laureus je osvajao četiri puta (2012., 2015., 2016. i 2019.), a prošle godine nagrade su osvojili španjolski tenisač Rafael Nadal i Japanka Naomi Osaka

VIDEO

Američki plivač Caeleb Dressel, jamajčanska sprinterica Elaine Thompson-Herah, koji su zasjali na Olimpijskim igrama u Tokiju, te legenda američkog nogometa Tom Brady nominirani su između ostalih za nagradu Laureus.

Pokretanje videa...

Novak Đoković VIDEO

Tisuću i tristo sportskih novinara iz cijelog svijeta izabralo je šestoro sportaša za svaku nagradu (sedam ih je ukupno) koje će biti dodijeljene u travnju nakon drugog glasovanja.

Dvije najuglednije nagrade su ona za sportaša i sportašicu godine.

Kod žena osim Elaine Thompson-Herah, osvajačice tri zlatne medalje u Tokiju (100 m, 200 m i štafeta 4x100 m), nominirane su još američka sprinterica Allyson Felix, koja ima najviše osvojenih olimpijskih medalja, australska plivačica Emma McKeon, koja je na OI u Tokiju osvojila četiri zlata, te američka plivačica Katie Ledecky, također osvajačica četiri medalje u Tokiju, zatim australska tenisačica Ashleigh Barty (Wimbledon 2021., Australian Open 2022.) i osvajačica Zlatne lopte 2021. Alexia Putellas.

NFL: NFC Wild Card Playoffs-Philadelphia Eagles at Tampa Bay Buccaneers

Uz Dressela, osvajača pet medalja na OI, i Bradyja, koji je najavio odlazak u mirovinu nakon 22 godine u NFL-u, nominirani su srpski tenisač Novak Đoković koji je Laureus osvajao četiri puta (2012., 2015., 2016. i 2019.).

Napadač minhenskog Bayerna Poljak Robert Lewandowski, novi svjetski prvak u Formule 1 Nizozemac Max Verstappen i maratonac Eliud Kipchoge također se natječu za nagradu Laureus.

Prošle godine nagrade su osvojili španjolski tenisač Rafael Nadal i Japanka Naomi Osaka.

Za nagradu Otkriće godine nominirani su mlade teniske nade Britanka Emma Raducanu i Rus Russe Danil Medvjedev, olimpijski pobjednik u troskoku Yulimar Rojas iz Venezuele, dok su britanski biciklist Mark Cavendish i američka gimnastičarka Simone Biles favoriti u kategoriji Povratnika godine.

- Imena dobitnika bit će objavljena u travnju putem digitalne svečanosti nakon glasovanja Akademije Laureus, vrhovnog sportskog žirija kojeg čini 71 sportska legenda -  navodi se u priopćenju Laureusa.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao