Sport

Komentari 188

Đoković sletio u Dubai: Brojni navijači su ga okružili, a već danas stigao je u Beograd...

Đoković sletio u Dubai: Brojni navijači su ga okružili, a već danas stigao je u Beograd...

Srpski tenisač je nakon 13 i pol sati leta stigao u UAE. Ispražnjen, umoran i tužan izašao je iz aviona nakon cijele drame koje je proživio u Australiji, no svejedno je imao vremena za svoje fanove. U Beograd je sletio iza podne

Nakon što je Savezni sud u nedjelju ujutro potvrdio odluku ministra Alexa Hawkea te naredio njegovu deportaciju, Novak Đoković je tužan i razočaran jučer iza 12.30 po srednjoeuropskom vremenu napustio Australiju nakon 11 dana i odletio za Dubai.

Srpski tenisač je nakon 13 i pol sati leta stigao u UAE. Ispražnjen, umoran i tužan izašao je iz aviona nakon cijele drame koje je proživio u Australiji, no svejedno je imao vremena za svoje fanove. Kada su ga ugledali, nekoliko navijača stiglo je do njega i tražilo fotografiju. Pristao je bez prigovora i nasmijan pozirao. Bilo je još puno zainteresiranih, ali zahvalio se svima i otišao.

Iako se nagađalo kako će prvo otići na odmor u španjolsku Marbellu gdje ima kuću, Novak je ipak odletio za Beograd gdje je je stigao nešto iza 12 sati. Dočekalo ga je stotinjak navijača, ali vješto je izbjegao sve tako što je 'pobjegao' na stražnji izlaz. Izjave nije davao jer je obećao da neće ništa govoriti dok ne završi Australian Open.

U međuvremenu je australska ministrica unutarnjih poslova potvrdila ono što se nagađalo. Karen Andrews je izjavila kako srpski tenisač zbog deportacije nema pravo ulaska u Australiju sljedeće tri godine.

Postoji mogućnost da mu australska vlada izađe u susret ako se cijepi i pusti ga već sljedeće godine u zemlju, ali obzirom na cijelu situaciju kojoj smo svjedočili, za to je vjerojatnost vrlo malena. Kako su mu 34 godine, pitanje je hoće li više ikada nastupiti na Australian Openu. Uz to, tamošnja vlast mu je uručila i kaznu. Morat će platiti 500.000 dolara, no u ovome slučaju srce boli više od džepa jer ovaj turnir je osvajao čak devet puta. Ove godine jurio je po jubilarni deseti i 21. Grand Slam naslov čime bi izbio na vječnu listu, ali na to će još malo morati pričekati. 

Srpski tenisač se u nedjelju oglasio nedugo nakon što ga je sud odlučio deportirati. 

- Želio bih dati kratku izjavu kako bih se osvrnuo na ishode današnjeg ročišta na Sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, prije nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran - rekao je Đoković pa nastavio:

- Neugodno mi je što je fokus proteklih tjedana bio na meni i nadam se da se sada svi možemo fokusirati na igru i turnir koji volim. Poželio bih igračima, organizatorima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje za turnir.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci