Obavijesti

Sport

Komentari 46

Evo kako je Vlašić probio Škote pa McGregor uzvratio bombom

Evo kako je Vlašić probio Škote pa McGregor uzvratio bombom
16

Nikola Vlašić maestralnom je reakcijom na malom prostoru u šesnaestercu, nakon spuštanja Ivana Perišića, doveo Hrvatsku u vodstvo protiv Škotske. Uzvratio je McGregor nakon greške Vide

Počelo je dobro. Nakon uvodnog pritiska Škotske na Hampden Parku, Hrvatska se oslobodila i zabila iz prve prave prilike u ključnoj utakmici grupne faze na Euru.

Pokretanje videa ...

Igrala se 17. minuta kad je Josip Juranović, neočekivani starter u Glasgowu ispred Šime Vrsaljka, ubacio na drugu stativu do Ivana Perišića koji je glavom spustio do Nikole Vlašića, a on u teškoj situaciji, okružen trojicom škotskih braniča, s desetak metara pogodio u desni donji kut domaćeg gola.

Najbolji kad je bilo najteže... Hrvatska u osmini finala Eura!
Najbolji kad je bilo najteže... Hrvatska u osmini finala Eura!

Pokraj Scotta McTominaya i s Callumom McGregorom na leđima, Niksi je briljantno pronašao mrežu. I na najbolji način opravdao povjerenje Zlatka Dalića koji ga je gurnuo na desno krilo od prve minute.

Šesti je to gol Nikole Vlašića za Hrvatsku u jubilarnom 25. nastupu. Zabijao je Francuskoj i Švedskoj u Ligi nacija, zabijao je Slovacima u kvalifikacijama, a sad je zabio i na najvećoj sceni.

S 23 godine i 261 danom, Vlašić je postao drugi najmlađi strijelac Hrvatske na europskim prvenstvima nakon Luke Modrića, koji je u Austriji 2008. zabio s 22 godine i 273 dana. Baš je i Modrić zabio u drugom poluvremenu.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

Vlašićev gol Škotskoj možete pogledati OVDJE.

Ipak, Hrvatska nije uspjela zadržati vodstvo do odmora. Nakon puno odbijanja u šesnaestercu "vatrenih" u 42. minuti, Domagoj Vida izbio je loptu točno na nogu veznjaka Celtica Calluma McGregora koji s 20 metara pogađa donji desni kut Livakovićeva gola.

U reprezentaciji je četiri godine, bio mu je to 34. nastup za Škotsku i, pogađate, prvi gol.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

McGregorov gol Hrvatskoj možete pogledati OVDJE.

Hrvatska je u nastavku zaigrala puno bolje i zabila još dva gola.