Obavijesti

Sport

Komentari 2

Doktor osvojio Superbowl prije tri mjeseca, sad radi u bolnici

Doktor osvojio Superbowl prije tri mjeseca, sad radi u bolnici
1

Sezona u američkom nogometu je završena, a Kansas City Chiefsi 'digli' su zadnji Superbowl. Među njima je bio i Laurent Duvernay-Tardif (29), doktor medicine i njihov 'right guard' koji sad radi u bolnici

VIDEO

Doktoreeeee, čest je uzvik s tribina nakon nečijeg dobrog poteza na sportskim borilištima. No, ovome osvajaču Superbowla to se može poviknuti u punom smislu, jer je prije dvije godine stekao zvanje doktora medicine na Sveučilištu McGill. Nije još prošao specijalizaciju, ali i bez toga je i više nego značajan u borbi s korona virusom u Americi koja tu pandemiju i nije dočekala najspremnija.

Laurent Duvernay-Tardif (29) prvotimac je Kansas City Chiefsa koji je prvu liniju borbe s protivničkim igračima zamijenio prvom linijom borbe s virusom. Nakon što je osvojio naslov, sa djevojkom je otišao na krstarenje a za Sports Illustrated objasnio je što se sve događalo od njegovog povratka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 weeks ago and still feels like yesterday

Objavu dijeli Laurent D. Tardif (@laurentduvernaytardif)

- Razlika između trenutka mog odlaska i povratka bila je toliko intenzivna. Tad sam samo htio nekud otići, a onda sam poželio da nikad nisam otišao. Sve je stalo - započeo je Kanađanin.

Morao je otići u dvotjednu karantenu jer je u zemlju tad već ušao korona virus. Nakon toga je počeo tražiti načine da se priključi nekoj od zdravstvenih ustanova koje su u tim trenucima bile preopterećene. Kako igra američki nogomet nije završio specijalizaciju, ali je i takav adekvatan za pomoć preopterećenim ustanovama.

- Kriza je počela, a ja sam odmah upitao kako mogu pomoći. Javio sam se ministarstvu, ali i saznao da sam u svojevrsnoj sivoj zoni jer još uvijek nemam licencu za rad. No, ipak su mi se svakodnevno javljali te sam pomagao u Montrealu - osvrnuo se Laurent, a kanadsko je zdravstvo počelo u zadnje vrijeme regrutirati i studente.

Provjerio je s Chiefsima ne krši li njegov rad možda važeći sportski ugovor, a nakon toga nastavio je pomagati potrebitima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let's go!!! Great to be back at Arrowhead #chiefs #win #football #nfl #chiefskingdom

Objavu dijeli Laurent D. Tardif (@laurentduvernaytardif)

- Tog 24. travnja bio je moj prvi dan u bolnici. Noć prije osjećao sam se pozitivno nervozno, kao prije utakmice. Spremio sam se i dezinficirao kako bih bio siguran da je sve čisto. Prvo sam radio u funkciji medicinskog tehničara te pomagao kolegama koji su bili u kontaktu sa zaraženima, brinuo se da pacijenti dobe propisanu količinu lijekova itd. Bio sam iscrpljen, ali i sretan što ću se vratiti natrag - opisao je Laurent. 

Prvi čovjek s završenim medicinskim fakultetom u NFL-u nije htio govoriti o ambicijama Chiefsa u sljedećoj sezoni već je 'spustio loptu na zemlju'.

- Prerano je govoriti o ičemu. Mogu samo reći da nećemo igrati u rujnu jer će sigurno postojati veći problemi od ne igranja američkog nogometa - završio je Kanađanin.

POGLEDAJTE VIDEO PODRŠKE ZORANA ZEKIĆA

Pokretanje videa...

00:57
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama