Obavijesti

Sport

Komentari 2

Doktor osvojio Superbowl prije tri mjeseca, sad radi u bolnici

Doktor osvojio Superbowl prije tri mjeseca, sad radi u bolnici
1

Sezona u američkom nogometu je završena, a Kansas City Chiefsi 'digli' su zadnji Superbowl. Među njima je bio i Laurent Duvernay-Tardif (29), doktor medicine i njihov 'right guard' koji sad radi u bolnici

VIDEO

Doktoreeeee, čest je uzvik s tribina nakon nečijeg dobrog poteza na sportskim borilištima. No, ovome osvajaču Superbowla to se može poviknuti u punom smislu, jer je prije dvije godine stekao zvanje doktora medicine na Sveučilištu McGill. Nije još prošao specijalizaciju, ali i bez toga je i više nego značajan u borbi s korona virusom u Americi koja tu pandemiju i nije dočekala najspremnija.

Laurent Duvernay-Tardif (29) prvotimac je Kansas City Chiefsa koji je prvu liniju borbe s protivničkim igračima zamijenio prvom linijom borbe s virusom. Nakon što je osvojio naslov, sa djevojkom je otišao na krstarenje a za Sports Illustrated objasnio je što se sve događalo od njegovog povratka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 weeks ago and still feels like yesterday

Objavu dijeli Laurent D. Tardif (@laurentduvernaytardif)

- Razlika između trenutka mog odlaska i povratka bila je toliko intenzivna. Tad sam samo htio nekud otići, a onda sam poželio da nikad nisam otišao. Sve je stalo - započeo je Kanađanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Morao je otići u dvotjednu karantenu jer je u zemlju tad već ušao korona virus. Nakon toga je počeo tražiti načine da se priključi nekoj od zdravstvenih ustanova koje su u tim trenucima bile preopterećene. Kako igra američki nogomet nije završio specijalizaciju, ali je i takav adekvatan za pomoć preopterećenim ustanovama.

- Kriza je počela, a ja sam odmah upitao kako mogu pomoći. Javio sam se ministarstvu, ali i saznao da sam u svojevrsnoj sivoj zoni jer još uvijek nemam licencu za rad. No, ipak su mi se svakodnevno javljali te sam pomagao u Montrealu - osvrnuo se Laurent, a kanadsko je zdravstvo počelo u zadnje vrijeme regrutirati i studente.

Provjerio je s Chiefsima ne krši li njegov rad možda važeći sportski ugovor, a nakon toga nastavio je pomagati potrebitima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let's go!!! Great to be back at Arrowhead #chiefs #win #football #nfl #chiefskingdom

Objavu dijeli Laurent D. Tardif (@laurentduvernaytardif)

- Tog 24. travnja bio je moj prvi dan u bolnici. Noć prije osjećao sam se pozitivno nervozno, kao prije utakmice. Spremio sam se i dezinficirao kako bih bio siguran da je sve čisto. Prvo sam radio u funkciji medicinskog tehničara te pomagao kolegama koji su bili u kontaktu sa zaraženima, brinuo se da pacijenti dobe propisanu količinu lijekova itd. Bio sam iscrpljen, ali i sretan što ću se vratiti natrag - opisao je Laurent. 

Prvi čovjek s završenim medicinskim fakultetom u NFL-u nije htio govoriti o ambicijama Chiefsa u sljedećoj sezoni već je 'spustio loptu na zemlju'.

- Prerano je govoriti o ičemu. Mogu samo reći da nećemo igrati u rujnu jer će sigurno postojati veći problemi od ne igranja američkog nogometa - završio je Kanađanin.

POGLEDAJTE VIDEO PODRŠKE ZORANA ZEKIĆA

Pokretanje videa...

00:57
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem