Obavijesti

Sport

Komentari 4

Dončić se ozlijedio, Zubac jako pomogao Leonardu. Clippersi su opet u vodstvu protiv Dallasa

Dončić se ozlijedio, Zubac jako pomogao Leonardu. Clippersi su opet u vodstvu protiv Dallasa

Momčad iz Los Angelesa vratila je sa 130-122 vodstvo u seriji (2-1) primarno zahvaljujući lanjskom MVP-ju finala koji je utakmicu završio na 36 koševa, dok je Ivica Zubac zabio 15. Luka Dončić ozlijedio je gležanj

VIDEO

Paul George je, kao i dva dana ranije, opet promašio gotovo sve što je mogao. Međutim, dok Kawhi Leonard igra kako igra, Clippersi imaju i više nego dovoljno municije da i dalje ostanu korak ispred Dallasa.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubac uči košarku svoju djevojku

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

Momčad iz Los Angelesa vratila je sa 130-122 vodstvo u seriji (2-1) primarno zahvaljujući lanjskom MVP-ju finala koji je utakmicu završio na 36 koševa, devet skokova i osam asistencija. Pritom je prva zvijezda Clippersa dobila ozbiljnu ruku pomoći od suigrača koji je u takvom obimu ne pružaju na dnevnoj bazi, Landryja Shameta (18 koševa), novog startera umjesto Jacksona, koji je, pak, zamijenio ozlijeđenog Beverlyja u drugoj utakmici, te Ivice Zupca u kojeg su suigrači i trener opet vjerovali, a Čitlučanin to povjerenje vratio s 15 koševa uz šest skokova za pola sata.

- Imali smo više energije u prvoj četvrtini - objasnit će Leonard što je bio prvi ključni trenutak pobjede.

NBA: Playoffs-Los Angeles Clippers at Dallas Mavericks

Jedan se dogodio i na protivničkoj strani četiri minute prije kraja treće četvrtine kada je Luka Dončić branio Leonarda i pritom izvrnuo lijevi gležanj. Kada je shvatio da je bol prejaka, izašao je iz igre, kao i u novom pokušaju ulaska u zadnjoj četvrtini. Sreća u nesreći je da se ne radi o desnom gležnju s kojim već ima "medicinsku povijest".

- Znat ćemo više u subotu - nije više o stanju svog najbolje igrača znao reći trener Dallasa Rick Carlisle.

Dončić je, iako je odigrao opet premalo (29 minuta, prekjučer zbog prekršaja 28), stigao ostvariti triple-double (13 koševa, 10 skokova, 10 asistencija), ali uz prilično mučenje sa šutom (4/14 iz igre, 4/10 slobodna bacanja). Svejedno je Slovenac postao treći najmlađi poslije Magica Johnsona i LeBrona Jamesa koji je u doigravanju ostvario "trostruko-dvostruko".

Dallas uzvratio Clippersima, Dončić morao navijati s klupe: 'Bio sam frustriran 15 sekundi'
Dallas uzvratio Clippersima, Dončić morao navijati s klupe: 'Bio sam frustriran 15 sekundi'

Dallas je, uslijed Dončićevih poteškoća, opet vukao Porzingis (34 koševa, 13 skokova), no bez Slovenca u najboljem izdanju za tešku kategoriju kakva su Clippersi to za Mavse neće ići.

Boston je, pak, pred metlom 76ersima nakon što je dobio i treću utakmicu protiv Philadelphije kojoj je izostanak Bena Simmonsa preveliki hendikep da bi se nosili sa Celticsima koji su zatvorili utakmicu serijom 10-0 u završne dvije minute za 102-94. Kemba Walker u devet sezona, a bio je trostruki All-Star, još nije prošao prvu rundu doigravanja.

- Zato sam došao u Boston, ovo je poseban trenutak za mene - rekao je Walker, s 24 koša najbolji Kelt, već očito zaključivši da je to - to, no brzo se ispravio.

- Posao nije gotov.

Čudo bi bilo da u sljedećoj utakmici ne bude gotov i u seriji Toronta i Brooklyna. Raptorsi su u trećoj bili za poen uvjerljiviji (117-92) nego u prvoj, dok je malo kome jasno što se nakon prve dogodilo Denveru. Nuggetsi su poveli u seriji s Utom da bi sljedeće dvije izgubili s kombiniranih 56 razlike. Sinoć je, uz povratak Mikea Conleyja, završilo 124-87 za Jazzere, što je bilo blizu najtežem porazu Denvera u doigravanju. Lakersi su ih 1985. pobijedili s 44 razlike.

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Utah Jazz

- Rekao sam već i opet ću, Mike je strašan igrač - komplimentirao je Quin Snyder svom playmakeru koji je napustio Orlando zbog rođenja djeteta i vratio se s 27 koševa i rekordnih sedam trica u doigravanju, u kojem je, usput, Rudy Gobert s 24 postavio svoj osobni rekord u doigravanju. Imaju Jazzeri što reći i bez Bojana Bogdanovića...

NBA, doigravanje:

Dallas - LA Clippers 122-130 (1-2)
Brooklyn - Toronto 92-117 (0-3)
Utah - Denver 124-87 (2-1)
Philadelphia - Boston 94-102 (0-3)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'